“Dragi sine, čini se kao si juče kakio u pelenu, a danas smo već došli do toga da pričamo o seksu. 

Ipak, pre nego što se bacimo na temu seksa, želeo bih da ti objasnim neke stvari o braku. Tačnije, želim da ti otkrijem jedini dobar razlog zbog kojeg bi trebalo da se oženiš, a koji će ti pomoći da shvatiš sva ostala područja pa i seks. 

Verovatno ćeš jednog dana poželeti da se oženiš, a lako bi se moglo dogoditi da to učiniš iz pogrešnih razloga. Jedan od njih je svakako i ideja o tome da će te brak usrećiti. Nikada nemoj to raditi jer to je siguran put prema razvodu. 

Postoje divni brakovi, a oni opstaju iz jednog jedinog razloga, a to je ujedno i jedini razlog zašto bi neko i trebalo da se oženi: svakodnevno i međusobno žrtvovanje vlastitog ega. 

Ja ego doživljavam kao deo koji štiti moje srce. Svi smo mi rođeni s dobrim srcem, samo što je ono ponekad u opasnosti kada nam se, na primer, neko ruga i tada osetimo potrebu da ga zaštitimo. 

Kako starimo, naš um stvara “štit” oko našeg srca kako bi nas poštedeo svih negativnih uticaja. To je sasvim normalno i događa se svima. 

Kada smo mlađi, taj most služi da se odbranimo od neželjenih gostiju u našim srcima. S vremenom ipak shvatimo da je napad najbolja obrana. Počinjemo da napadamo druge, postajemo grubi, a zapravo se branimo od toga da nas neko ne povredi. 

Ponekad je to ključno za preživljavanje u okrutnom svetu, ali u većini slučajeva ipak nije. 

Tako se brane svi – i muškarci i žene. Oružja se malkice razlikuju, ali je poenta jednaka – bojimo se da nas neko neće zavoleti i na taj se način branimo od patnje. I tu se javljaju potencijalni problemi u braku. 

Ako misliš da je tvoj ego bitan za opstanak u braku, gadno se varaš. Pravi muškarac zna kada treba da smanji brzinu i ostavi ego po strani. Ista stvar važi i za žene. 

Dakle, koja je tajna srećnog braka? Udati se ili oženiti za nekoga ko ulazi u brak iz tog istog razloga. 

Ukratko, oženi onu koja je spremna da krene u ludu avanturu sa svim usponima i padovima koje će savladati sa tobom. I samo, jedino i isključivo s tobom. 

Ja sam svoje rekao. 

Tata”.