"Sve što sam napisao u pismu, sve sam joj ionako rekao uživo", izjavio je Pol Doteri za ABC Vesti.

Gospodin Doteri je rekao da svaki roditelj koji ima dete sa posebnim potrebama ima drugačije brige.

"Kada se rodila Džilijen, mnogi lekari su nam samo nabrajali stvari koje naša devojčica nikada neće moći da uradi. Naravno, nismo ih mnogo slušali", kazao je on.

Come join Jillian and me at the original Montgomery Inn, Thursday at 7. We'll sign An Uncomplicated Life and she'll be happy to tell you she's getting married a week from Saturday!

Posted by Paul Daugherty on Monday, 15 June 2015

Ovaj brižni otac obećao je Džilijan, koja ima Daunov sindrom, da će joj napisati pismo, a kada je to učinio mnogi mediji su preneli njegove emocije koje je "stavio na papir".

Prenosimo vam deo tog pisma:

"Za samo dva sata ćeš zakoračiti u neki novi život. Nisam siguran kolike su šanse da osoba sa Daunom pronađe ljubav svog života. Ali, ono što sigurno znam jeste da si pobedila sve šanse, sve statistike i brojke.

Kao roditelji smo dosta brinuli. Brinuli smo o tvojim osećanjima, jer kakvo je to detinjstvo ako ne možeš da ideš na rođendane i žurke, da prespavaš kod drugarice, da odeš na matursko veče i igranku?

Imala si 12 godina kada si mi se požalila da nemaš nijednog prijatelja. A ja sam nakon toga plakao. Svi mi želimo isto svojoj deci. Zdravlje, sreću i sposobnost življenja i uživanja u svetu ovakvom kakav jeste.

Toliko sam bio zabrinut za tebe Džilijen.

A nije trebalo da budem. Ti si toliko spontana kada je u pitanju socijalizacija. Zvali su te "Šefica" u školi jer imaš prirodan talenat da predvodiš i organizuješ ljude. Pet godina si pohađala časove na koledžu i ostavljala impresivan utisak na sve one koji su te ikada upoznali.

Jillian and I today, at the Smith Edwards exit off 71. Signing is Tuesday at 7, at Joseph Beth in Oakley

Posted by Paul Daugherty on Friday, 13 March 2015

Sećaš li se šta su govorili da nikada nećeš moći? Kazali su da nikada nećeš moći da voziš bicikl, niti da se baviš sportom, da nećeš moći da ideš na koledž, a da zasigurno nećeš moći da se venčaš.

A pogledaj te sad!"

Gospodin Doteri je rekao da se Džilijan udala za svog dugogodišnjeg dečka Rajana sa kojim je još igrala fudbal kada su bili tinejdžeri.

Venčanje je, prema rečima njenog oca bilo baš kao iz bajke.

"Ona je najdivnija osoba koju poznajem, a to će vam reći svako ko je upoznao", kazao je Pol Doteri.