Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mame, evo zašto bi trebalo da se slikate sa svojom decom

Da li se često fotografišete sa svojim mališanima ili ste uglavnom iza objektiva? Pročitajte zbog čega jedna mama apeluje na sve ostale da se slikaju sa svojim mališanima.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Setite se fotografija koje ste slikali u poslednjih godinu dana i recite šta na njima vidite. Verovatno imate tonu fotografija na kojima su isključivo vaši mališani u raznim pozama, na raznim mestima. Na po kojoj fotografiji je i vaš partner, a samo na nekoliko slika ima i vas i, naravno, te slike nerado pokazujete. Ako ste i vi, kao većina mama, nezvanični porodični fotograf, vreme je da se to promeni.

Povezane vesti

Većina majki je u stanju da po ceo dan slika svoje mališane, ali retko koja se usudi da sa njima stane pred objektiv. Da li vam ovi razlozi zvuče poznato:

Nisam dovoljno mršava.

Kosa mi je užasna.

Nisam stigla da se našminkam.

Ovo nije najbolji ugao za slikanje.

Izgledam umorno.

Nisam se tuširala od juče.

Odeća mi je isflekana.

Ne želim da ometam decu u igri.

Koliko god da su ponekad ovi razlozi i opravdani, istina je da u stvari želimo, a i treba da budemo na fotografijama sa našom decom, jer ove slike naša deca će gledati kad odrastu, a mi želimo da oni pamte da je mama bila tamo negde sa njima.

Povezane vesti

Pre dve godine blogerka Alison Tejt napisala je dirljivi esej na temu fotografisanja sa decom. Alison je rekla koliko se trudila da se, uprkos višku kilograma i možda u tom trenutku nereprezentativnoj odeći, što više slika sa svojom decom. Godinu dana kasnije, gledajući te iste slike, Alison je napisala - “Kada se slikamo sa svojom decom mi potvrđujemo da smo važni i dragoceni u životu naših najmlađih”.

Povezane vesti

Da li će fotografija biti podjenako lepa ako smo i mi na njoj? Možda ne. Da li će to deci biti važno? Verovatno ne. Da li ćete biti srećni da ste zabeležili jedan poseban trenutak? Svakako da. Jer trideset godina od sada, kada budete gledali stare fotografije, nećete se sećati da ste bili očajni zbog svoje frizure. Sećaćete se samo smeha, glupiranja i istinske sreće koju ste osetili u tom trenutku sa svojom decom. Obećavamo.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica