Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majčinstvo nekad i sad: Brige sa kojima su se suočavale naše mame

Iako nije bilo toliko tehnoloških dostignuća, čini se da su roditelji nekada bili mnogo bezbrižniji, a samim tim i deca. Međutim, evo sa kojim problemima su se suočavale mnoge majke...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Nije neuobičajeno da od starijih čujemo kako današnje mame brinu oko svega i svačega kada su u pitanju mališani - kupovati isključivo organsku hranu ili ne, društvene mreže i internet uopšte, video igrice... 

I bez obzira što decu u svakom trenutku mogu da pozovu na mobilni telefon, mame danas mnogo više brinu da li je dete bezbedno na putu od škole do kuće, da li će se živo i zdravo vratiti sa ekskurzije, a sama pomisao na vršnjačko nasilje, konzumiranje alkohola i psihoaktivnih supstanci ih uznemiri.

Povezane vesti

Ali, da li su naše mame zaista bile opuštenije? Pre nego što na listu vaših svakodnevnih problema dodate stavku "Previše brinem", evo nekoliko briga koje su mame 70-ih i 80-ih godina imale, a koje su nas zaobišle:

U automobilima nije bilo pojaseva

Ne, mame nisu brinule zbog nebezbednosti. Zamislite na trenutak da dok vozite automobil, vaš trogodišnjak divlja na poslednjem sedištu, a vi samo pokušavate da se ne zakucate u prvo drvo ili kontejner. Danas, automobil je na neki način “mirna luka” za svaku mamu. Smestite svoje dete u auto-sedište, vežete ga i mirni ste. Bez obzira na ciku, viku, plač, bar nećete u retrovizoru gledati kako sedi na glavi vaše prijateljice ili se katapultira ka prednjem sedištu...

Najlon čarape

Da li još neko danas nosi ove proizvode? Većina žena sigurno ne. Naravno, to znači da noge moraju da budu izdepilirane, ali šta je to u odnosu na vašu majku koja se, bukvalno, znojila i topila u sred avgusta noseći uske, sintetičke čarape.

Boje koje su se tada nosile

Narandžasta, braon, avokado zelena, zlatna! Ovaj problem govori sam za sebe.

Neudobna odeća

Iako se moda često vraća, pa tako nije retkost da danas vidimo modele karakteristične za pedesete i šezdesete godine prošlog veka, izbor je ipak neuporedivo veći. Možete slepo pratiti modne trendove, a možete i da se odlučite za najobičnije helanke i joga pantalone u kojima nećete ni osetiti da imate nešto na sebi.

Povezane vesti

Dok jurcate za svojim nestaškom po kući, parku, tržnom centru ili igraonici, naravno da vam je potrebna sportska oprema, ali ako ne želite da izgledate baš kao da ste pošli na trčanje, lako ćete postići sportsko elegantan izgled, a pre svega će vam biti udobno. Našim mamama svakako nije bilo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica