Za uspešno sušenje najvažnije je poznavati teksturu sopstvene kose. Zatim na red stiže i pravilno korišćenje proizvoda za negu kose. Kombinacija ova dva faktora dovodi do frizure sa kojom ćete biti zadovoljni, ali u postizanju savršenog rezultata mogu nas sprečiti greške koje često pravimo kod sušenja...

1. Prerano sušite kosu

Mnoge žene počinju sa sušenjem čim završe sa tuširanjem, ali važno je da pre sušenja uklonite vodu iz kose. Prvo je dobro iscedite rukama, a zatim je zamotajte u peškir koji će pokupiti suvišnu vodu.

2. Počinjete sušenje od temena

Uvek krenite sa prednje strane glave pa lagano fenom idite ka zadnjoj strani. Tako ćete lagano i ravnomerno ukrotiti vlasi koje se nalaze uz liniju kose, a koje se često ukovrdžaju i stvaraju probleme.

3. Pogrešno nanosite proizvode za kosu 

Verovatno jedna od grešaka je i to što ne raspoređujete ravnomerno regenerator, balzam za ispravljanje kose ili naglašeniji volumen. Kod nanošenja ovih proizvoda obavezno izbegavajte područje oko temena i 'zadržite' se u donjem delu dužine kose. Kosu možete podeliti u nekoliko delova pa na svaki temeljno naneti željeni proizvod. Takođe pazite da vas ne ponese njihov lepi miris i tekstura, kao i da ne nanesete previše proizvoda.

4. Koristite fen lošeg kvaliteta

Za dobar rezultat potreban vam je i dobar fen. Zbog toga investirajte u kvalitetnije modele koji imaju veću snagu i ne mogu brzo da se pregreju. Pravi fen mora dobro da vam 'stoji' u ruci i ne sme da bude pretežak.

5. Koristite pogrešnu četku

Ako želite više volumena nemojte koristiti prevelike četke. Obavezno birajte manje četke jer ćete sa njima dobiti bolji volumen frizure. Za ispravljanje nabavite kvalitetnu gustu okruglu četku. Uz pravilni pritisak tokom feniranja, ona će bez problema ukrotiti vaše kovrdže.