Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Devojka koja je u 13. godini postala majka: Tinejdžerke treba da koriste kontracepciju

Iako danas uživa u majčinstvu, Megan Oklej, koja je sa samo 13 godina ostala trudna, želi da prenese tinejdžerkama širom sveta poruku koliko je važno znati i koristiti kontracepciju.

  Izvor: Foto: Youtube

Devetnaestogodišnja Megan Oklej iz Virdžinije majka je četvorogodišnjeg dečaka. Ona je u 13. godini zatrudnela sa tadašnjim dečkom koji je bio samo dve godine stariji. Oboje su bili premladi da bi znali da treba da se štite, a kada su krenuli simptomi trudnoće, Megan je putem interneta pretpostavila da je u drugom stanju.

Iako uživa sa svojim sinom, koji joj je doneo ogromnu radost, ova mlada mama kaže kako bi njen život bio potpuno drugačiji da je kao tinejdžerka znala za važnost kontracepcije. 

Pogledajte i Kontracepcija nakon porođaja

“Kada sam imala 13 godina, nisam znala mnogo o seksu. Znala sam ponešto o kontracepciji, ali sve o čemu su nas u školi učili bilo je o ličnoj higijeni”, objasnila je Megan u emisiji “This Morning”.

Iako veza sa ocem deteta nije potrajala Megan je odlučila da rodi dete, a prva osoba koja joj je pružila podršku bila je njena mama Helen, koja je i sama odgajala Megan.

Pogledajte i Seksualno obrazovanje u školama: da ili ne?

Prva osoba koja joj se našla kao podrška je njena majka, Helen koja je i sama bila samohrana majka kada je rodila Megan. Tada je došao jako težak period kada su je svi određivali kao dete koje je u drugom stanju, ili dete s bebom. 

“Ne kažem da bi tako mlade devojčice trebalo da imaju seksualne odnose, ali ako ih već imaju onda treba da budu zaštićene”, kaže Megan. 

Pogledajte i Koliko tinejdžeri u Srbiji znaju o seksu?

Porođaj je bio komplikovan, ali je Megan na kraju rodila zdravog sina, Ešton Tejlora, a zbog svog iskustva, ona danas dobrovoljno posećuje škole gde učenike savetuje o vrstama kontracepcije. 

I dok Megan smatra da deca treba da znaju ovakve stvari, neke majke smatraju da deca treba da budu deca. 

“Moja ćerka ima deset godina i ne želim da zna bilo šta od tih stvari”, napisala je jedna ljuta majka na društvenim mrežama.

Iako danas uživa u majčinstvu, Megan Oklej, koja je sa samo 13 godina ostala trudna, želi da prenese tinejdžerkama širom sveta poruku koliko je važno znati i koristiti kontracepciju.
Izvor: YouTube

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica