Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve više roditelja protiv fotografija dece na Fejsbuku

Broj majki i očeva koji biraju da ne dele fotografije svoje dece i detalje o njihovim životima putem Interneta raste. Zbog čega je tako?

 Izvor: Foto: Profimedia

Gotovo je nemoguće izbeći fotografije mališana na društvenim mrežama. Naši prijatelji koji su roditelji često nas obraduju fotografijom kojom su ovekovečeni prvi koraci njihove dece, prizorima nastalim prvog dana škole ili tokom prijatnih sati provedenih na letovanju ili u zoološkom vrtu.

Ipak, sve je više roditelja koji bi radije zadržali ovaj deo svoje privatnosti za sebe ili makar dalje od Fejsbuka. Razlozi za to su različiti, a jedan od njih je, svakako, zloupotreba.

Povezane vesti

Mama blogerka Viktorija Merkis, koja je nedavno u svom blogu pokrenula ovo pitanje, navodi primer američke porodice čija je fotografija zloupotrebljena na neočekivan način. Naime, po povratku s odmora, članovi jedne američke porodice objavili su na društvenim mrežama fotografije koje su tada nastale, a jedna od njih našla se u izlogu prodavnice u Češkoj!

Verovatnoća da će se fotografija vašeg deteta naći u izlogu nije verovatna u velikoj meri, ali postoje i drugi mogući scenariji za zloupotrebu, mišljenje je ove majke.

Povezane vesti

Ovim pitanjem nedavno se bavio i "Vašington Post". Kako navode novinari ovog lista, roditelji su sve zabrinutiji za bezbednost svojih mališana, kao i za to hoće li kompanije iskoristiti fotografije i podatke njihovih mališana na neki način. S druge strane, ima i majki i očeva koji, jednostavno, ne žele da čine nešto o čemu njihova deca još uvek ne mogu sama da odlučuju, te će radije sačekati dok ona ne odrastu dovoljno da sama donesu takvu odluku.

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica