Mlečni prozvodi

Mleko za čišćenje šminke možete zameniti običnim kravljim mlekom. Osim toga što će vaša koža biti čista, ovaj vam proizvod, zahvaljujući moćnim mlečnim kiselinama, regeniriše ćelije kože lica, zbog čega ona postaje nežnija. Isti efekat na kožu ima i jogurt.

Sok svežeg krastavca

Oljuštite krastavac, izrendajte ga i iscedite sok, a potom njime nežno odstranite s lica šminku. Krastavac je, inače, odličan prirodni "izbeljivač", koji uklanja i čestice šminke. Uz to, on osvežava izgled lica, pa se ovaj sok možete iskoristiti i za jutarnje umivanje.

Maslinovo ulje

Umočite tupfer u malo maslinovog ulja, pa pažljivo odstranite šminku. Ne samo da prirodno ulje poput maslinovog temeljno otklanja šminku već i hrani kožu lica.

Med i soda bikarbona

Za ovu mešavinu dame koje su je koristile koristile kažu da pruža izvanredan osećaj koži, uz to što je čisti. Dovoljno je na tupfer staviti vrlo malu količinu oba sastojka i koža će zablistati.

Vodena para

Mnogi ne veruju u dejstvo pare, ali stručnjaci za šminku ističu da, ukoliko kožu lica izložite pari, ona će pore pročititi u tolikoj meri da će se šminka ukloniti lako - umivanjem običnim sapunom.