Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terapija za parove bez prisustva terapeuta

Ukoliko se suočavate s problemima u vezi, a ne želite da o tome govorite pred neznancima, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste učinili svoj bračni život lepšim.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ova terapija za parove može se primeniti s partnerom, ali i bez njega! Iako zvuči pomalo paradoksalno da par pomaže sam sebi bez učešća jednog od partnera, to nije nemoguće. Zbog čega je tako?

Naime, postoje radnje koje su sastavni deo ove terapije, a može ih izvesti samo jedan partner i na taj način oplemeniti vezu. Recimo, prvi korak je pozitivno razmišljanje – kad god se u vezi pojave problemi, zagledajte se u prošlost i podsetite se toga kako ste se zaljubili, napravite spisak razloga zbog kojih ste u vezi i šta volite jedno kod drugog.

Povezane vesti

Napišite pismo ili pesmu, odvojte vreme za romantičnu večeru, podsetite se svih dobrih strana svoje veze i razmišljajte o svemu što ste zajedno stvorili: o deci, stanu ili kući itd.

Postoji više stilova terapije za parove koji su se pokazali kao delotvorni, ali se najčešće primenjuje "Imago" (lat. poklapanje), stil koji je pomogao hiljadama parova širom sveta. On podrazumeva otkrivanje podsvesnih podsticaja koji su doveli do biranja određene osobe za bračnog saputnika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica