Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva nedelja s bebom: Premor, suze i sendvič sa sirom

Kako izdržati iscrpljenost tokom prvih dana s novorođenčetom? Pogledajte iskustvo mame blogerke, koja je nedavno na svet donela svoje prvo dete.

 Izvor: Foto: Shutterstock

"Stajala sam u sobi osvetljenoj mesečinom i, sećam se, ljuljaškala ga, poskakivala i, čak, radila čučnjeve s njim u naručju – baš sve bih uradila kako bi prestao da plače. Je li mi iko rekao koliko će ovo iscrpljujuće biti? Iako deluje kao da spava većinu vremena, kada je budan i plače – pet minuta postaje večnost", počinje svoju priču mama blogerka Lija Spir.

Povezane vesti

Ova mlada mama objašnjava koliko su joj prvi dani u ulozi mame bili naporni i nepredvidivi. Tako joj se u sećanje urezalo jedno veče, kada je dojila i dugo pokušavala da umiri i uspava svog sinčića Luka. Kada joj je to konačno pošlo za rukom, njen suprug je njihovu bebu nežno spusti u krevetac i par je odlučio da uživa u televizijskom programu, što je sitno zadovoljstvo za kojim su čeznuli. Pripremili su velike sendviče sa sirom i obradovali se hladnom bezalkoholnom pivu, tišini i šačici razgovora. Jedan dubok udah, jedan gutljaj i dva zalogaja kasnije, dogodilo se neočekivano.

"Moj novorođeni anđelak je glasno zaplakao", piše Lija. "Pogledala sam svog supruga i oči su mi se napunile suzama. Moje oči su mu rekle sve. Zar ne mogu da se odmorim?"

"Srećom, moj suprug je spustio svoj sendvič, klimnuo glavom i rekao: ’Ja ću’. Mora da su ga suze podstakle... Ili uplašile", iskrena je ova iscrpljena majka.

Međutim, iako je tata nežno mazio i ljuljškao Luka i uprkos tome što mu je promenio pelenu, ovaj dečak, koji je svega nekoliko dana ranije došao na svet, nije prestajao da plače. Lija ga je uzela u naručje i, pomislivši da je ponovo gladan, pokušala da mu udovolji. Ipak, ni to nije bio razlog za Lukov plač.

Zbog toga se u Lijinoj kući nastavio svakodnevni scenario, koji proživljava većina mladih majki širom sveta.

"On plače. Ja plačem. Gladna sam i mislim na svoj sendvič sa sirom, na krevet, na televizor, na mir", piše Lija.

Nakon mnogo truda, Luk se primirio i polako utonuo u san. Srećna i uzbuđena, Lija ga je nežno spustila u njegov krevetić i osetila snažan nalet ponosa.

"Uspešno sam preživela još jednu noć", završila je ona.

Povezane vesti

Ukoliko su i večeri u vašem domu slične, gledajte, kao i Lija, na svaki dan kao na novi uspeh. Radujte se spokojnom snu svoje bebe i strpljivo čekajte da vaš sendvič sa sirom dođe na red. Ovaj zamorni period ne traje dugo, a nagrada za strpljenje, osmeh i nežnost biće zdrava, negovana i nasmejana beba :)

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica