Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poruka ponosne majka: Mame, obucite kupaće kostime!

Mama blogerka Džesika N. Tarner ne stidi se svog tela. Nakon dve trudnoća i prirodnih porođaja, naravno da i ona sama ima određene nesigurnosti u vezi a svojim telom. Ipak, ona ne dozvoljava da to stane na put njenom uživanju u ...

  Izvor: Foto: Profimedia

"Svakog leta imate dva izbora – da obučete kupaći kostim ili da to preskočite. Imam dosta prijateljica koje biraju ovo drugo", piše Džesika i opisuje ponašanje svojih prijateljica. One, naime, kada odvedu svoju decu na bazen, sede pokraj njega stopala umočenih u vodu i sve vreme razmišljaju kako bi okolina reagovala na prizor njihovih tela ukoliko bi obukle kupaće kostime i uživale u igri sa svojom decom.

"To me čini neverovatno tužnom", priznaje Tarnerova. "Kada žene zbog nesigurnosti stoje sa strane, pokazuju svojoj deci nezdravo ponašanje i propuštaju mnogo."

Povezane vesti

Uz to, Džesika ističe netšo očigledno i jasno, što su, čini se, mnoge mame zaboravile:

"Vaš kupaći vas ne definiše!"

Vaš mekani stomak je takav jer je u njemu rastao život, podseća Džesika.

"Vi ste majke. Vi ste prelepe", poručuje. "Ne nosite veo srama ovog leta. Obucite kupaći kostim."

Za slučaj da još uvek niste sigurne da treba da je poslušate, Džesika je istakla zbog čega ona tako razmišlja.

"Odbijam da propustim glasan smeh svoje dece u bazenu zbog nesigurnosti. Odbijam da dopustim da me prekorni pogledi drugih žena spreče da izložim oči svoje dece sunčevom sjaju koji se odbija od vode. Odbijam da dozvolim da moja slika o samoj sebi utiče na moju decu. Odbijam da žrtvujem uspomene s decom zbog svog mekanog stomaka", piše ova mama. "Jer na kraju dana – nisam bitna samo ja. Važna su moja deca."

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica