Šanel Muland i njen suprug Al su roditelji trogodišnje devojčice Kejt koja pati od autizma. Oni su rešili da svoja iskustva podele sa svetom putem bloga Goteamkate.com, gde su nedavno opisali i porodičnu zabavu u Diznilendu, koji bi i odraslima, a kamoli trogodišnjoj devojčici, bio pravi užitak!

Pri povratku kući, ipak, zabava je lako mogla biti uništena. Mesto u avionu pored malene Kejt bilo je upražnjeno, a ostali putnici su izbegavali da sednu pored ove ljupke devojčice. Kada je ugledala ozbiljnog biznismena, Šanel priznaje da je pomislila da on sigurno neće sesti pored njene ćerke.

Ipak, tada se dogodilo nešto što je Kejtinu mamu raznežilo i zbog čega je ovom čoveku iz aviona uputila otvoreno pismo putem svog bloga i nazvala ga "Dragi ’tata’ iz sediša 16c s leta 1850 iz Filadelfije". U njemu, Šanel je prepričala emotivno iskustvo koje je doživela posmatrajući svoju ćerku i potpunog neznanca.

Nepoznati gospodin je seo pored devojčice, nakon čega je ona počela da mu ramenom gura rame i naziva ga svojim tatom. Kejtina mama je pomislila – on će se neprijatno komeštati, ignorisaće je, sažaljivo će se nasmešiti, upozoriti Šanel da smiri svoje dete... Ali on nije učinio ništa od toga. On se drugarski raspričao s Kejt, koja mu je govorila o svojoj kornjačici i gledala ga u oči smešeći se. Postavljao joj je pitanja i ohrabrivao je da razgovaraju.

Uz to, neznanac nijednog trenutka nije izgledao kao da mu devojčica smeta - čak ni kada se Kejt razbesnela i počela da viče i plače. Gospodin joj je odvraćao pažnju igračkama i pokušao da joj pomogne da se oseti bolje.

Šanel je na samom kraju pisma obavestila ovog neznanca da se Kejt osećala odlično nakon što su napustile avion, za slučaj da se zabrinuo.

"Pišem o mnogim iskustvima koje smo imali u javnosti i o načinu na koji ljudi reaguju na Kejt", kaže Šanel. "Ipak, ovo pismo je drugačije – želela sam da se zahvalim tom čoveku na dubini koju nisam mislila da ću ikada videti."

Ona je dodala da je gospodin iz aviona pročitao pismo i kontaktirao je, skromno joj se zahvalivši na lepim rečima. Takođe, javio joj se veliki broj roditelja čija deca nemaju zdravstveni problem kakav ima Kejt, a od kojih je dobila veliku podršku, što ju je obradovalo, jer upravo su oni ti do čijih je srca želela da dopre.