Zimski praznici predstavljaju period u kom najveći deo vremena provodimo sa porodicom. U toplom domu i dobrom raspoloženju, smenjuju se brojne zanimljive aktivnosti u kojima svi zajedno uživamo.

Jedna od njih je i gledanja božićnih filmova, koji su kroz godine postali praznični klasici namenjeni baš za te ušuškane večeri uz porodicu u toplom domu.

Pogledajte kojih deset vam mi preporučujemo...

Čudo u 34. ulici

Ovaj klasik iz 1947. godine možda vas neće nasmejati do suza kao ostali filmovi na listi, ali praznici su pravo vreme da ga odgledate. Ukoliko niste ljubitelj crno-bele slike, pogledajte moderniju verziju snimljenu pre 15 godina.

Simpatična priča o Deda Mrazu koji se trudi da dokaže svoj identitet sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

PageBreak

Divan život

Ovaj film nosi epitet najemitovanijeg i najpoznatijeg božićnog filma. Redovno se prikazuje tokom praznika širom sveta, a simpatije publike dobio je zahvaljujući divnoj priči...

Glavni junak je na rubu samoubistva jer je izgubio sav novac i to baš uoči Božića. Tada se pojavljuje njegov anđeo čuvar, koji ga odgovara od čina pokazujući mu kako bi njegov grad, porodica, prijatelji izgledali da se on nikada nije ni rodio. Dokazo mu je kako je upravo on zaslužan za mnoge dragocene stvari.

Glavna uloga poverena je Džejmsu Stjuartu.

PageBreak

Božićna priča

Po mišljenju mnogih, najbolji božićni film je upravo ovaj. Film snimljen još 1983. mnogima je ostao u prijatnom sećanju. A nezaboravne rečenice i scene iz filma, kao i simpatičan Ralfi Parker, koji jako želi jedan poklon od Deda Mraza, nateraće vas da iznova i iznova pogledate ovu filmsku priču.

PageBreak

Polar Ekspres

Već 20 godina ova filmska priča smatra se nezaobilaznom tokom dečjih prazničnih proslava.

Divna priča o vozu koji se zaustavlja ispred prozora malog dečaka i vodi ga čak do Severnog pola osvojila je dečja srca širom sveta.

Glavna uloga poverena je Tom Henksu koji je u ovom animiranom ostvarenju preuzeo više uloga.

PageBreak

Predbožićna noćna mora

Svi filmovi Toma Barton privlače pažnju, međutim ovaj animirani film će vas potpuno oduševiti i držati pažnju do kraja.

Film govori o stanovnicima "Haloween Town"-a koji žele da prekinu monotoniju slavljenja Noći veštica novim praznikom, Božićem. Pored priče o prazniku, ovde se radi o jednoj divnoj ljubavi koja će se završiti poljupcem na samom kraju.

PageBreak

Sam u kući

Ovaj film jednostavno ne možete da ne volite. Koliko je film popularan, govori i činjenica da je sniman u nekoliko nastavka.

Svi delovi nude veliku dozu smeha, a priča u svakom je slična. Malog Kevina, roditelji u žurbi zaboravljaju kod kuće i odlaze u Pariz kako bi proslavili praznik.

Osim što je ostao sam u ogromnoj kući, osmogodišnji dečak moraće da se izbori sa provalnicima i sačuva svoj dom.

Idealno vreme da u krugu porodice pogledate ovu zanimljivu filmsku priču…

PageBreak

Gremlini

Verovatno su svima ostali u sećanju slatki, ali pomalo zastrašujući gremlini.

Priča, osim što je prepuna komičnih situacija, nosi i poruku kako trenutak nepažnje može da izazove čitavu katastrofu.

Film je idealan za razbuđivanje dečje mašte u ovim novogodišnjim danima…

PageBreak

Ustvari ljubav

Ukoliko želite da se zagrejete uz toplu ljubavnu priču u ovim hladnim danima, film “Ustvari ljubav” je pravo rešenje.

Isprepletavši priče raznih likova, od premijera Ujedinjenog kraljevstva do običnih ljudi, u središtu je naravo ljubav za vreme praznika. U svim filmovima Vudi Alena svi likovi su nekako povezani, a brojna glumačka ekipa poput Hju Granta, Kire Najtli i luckastog Rouna Atkinsona nasmejaće vas do suza.

PageBreak

Elf

Evo još jednog sjajnog božićnog ostvarenja. Priča o simpatičnom vilenjaku koji je u potrazi za svojim pravim identiteom i biološkim ocem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Film odiše božićnim duhom i idealan je da se pogleda u krugu porodice.