Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nasilje u porodici se prenosi sa generacije na generaciju

Osobe koje su tokom detinjstva bile okružene nasiljem u porodici, izložene su većem riziku da i u kasnijem životu imaju tako negativno iskustvo, pokazala je najnovija studija.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Istraživači su analizirali podatke o više od 1.600 američkih porodica i otkrili da skoro četiri od pet porodica u kojima je bilo nasilja među supružnicima, deca ponavljaju nasilnu praksu kada odrastu, a u tri četvrtine takvih slučajeva, deca budu žrtve nasilja u kasnijem životu.

"Ove porodice, nažalost, nisu bile u stanju da prekinu ciklus nasilja", izjavila je Keli Najt, autor studije i asistent na Koledžu kriminalistike iz Teksasa.

"Deca većine roditelja koji su imali nasilan odnos sa partnerom, kasnije takođe trpi ili čini nasilje u porodici", izjavila je Keli.

Nasilje u porodici podrazumeva guranje, šamaranje, udaranje, bacanje stvari, davljenje, pretnje ili čak pokušaj ubistva partnera. Čak 92 procenta ispitanika je izjavilo da su počinili bar jedan manji akt nasilja nad svojim partnerom, a dve trećine njih je počinilo neko ozbiljnije nasilje, pokazali su rezultati istraživanja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica