Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspešna komunikacija sa partnerom

Mnoge žene se pitaju kako da navedu muža da otvori svoju dušu i pokaže emocije. Jedan muškarac otkriva tajnu....

  Izvor: Foto: Shutterstock

Roland Voren, predsednik Nacionalne inicijative očinstva (National Fatherhood Initiative – NFI), organizacije fokusirane na jačanje uloge oca u porodici, ističe da parovi treba da nežnije pristupaju jedno drugom kako bi imali uspešnu komunikaciju. Svim  ženama koje imaju suzdržane muževe,  Ronald je dao nekoliko saveta…

Osnovna pravila

Kada komunicirate sa partnerom,  na umu vam moraju biti tri stvari. Prvo, opustite se vođeni svojim emocijama, rečima i akcijama. Drugo, povežite se sa svojim mužem, trudite se da ga razumete. Konačno, pustite! Kada ste završili sa argumentima ostavite ga da razmisli.

Pravo vreme i mesto

Ne započinjite razgovor sa suprugom čim on uđe na vrata, izaberite vreme kada je on najopušteniji. Muškarci su aktivno orijentisani, stoga pokušajte da šetate dok razgovarate ili krenite sami na dužu vožnju,  kako biste dobili njegovu punu pažnju.

Zagrejte ga pitanjima

Razgovor počnite jednostavnim pitanjima kao što su: "Kada si zabrinut, zbog čega se najviše brineš?" i "Kada se osećaš najsrećnije?". Zatim ih iskoristite kao uvod za konkretan razgovor. Saslušajte ga pažljivo, bez bilo kakve vrste osuđivanja. Zapamtite, cilj je da razumete odakle njegove emocije potiču.

Povezane vesti

Krupnija slika

Kada ste iskoristili pitanja za zagrevanje, nastavite sa sledećim:  "Šta treba da se desi da ti ovu godinu učini najbolju u životu?", "Kako mogu da podržim tvoju ulogu oca?","Koji je tvoj neostvaren san?"...

Iako ćete biti u mogućnosti da započnete razgovor, nemojte biti previše frustrirani ukoliko se vaš partner momentalno ne otvori. Nekada, samo pokazivanje interesovanja s vaše strane može biti početak bolje komunikacije u budućnosti.

PriredilaTara Tomović

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica