Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saveti za bezbedno putovanje automobilom sa decom

Vreme je za porodična putovanja! Pogledajte šta bi sve trebalo da ponesete i kako da postupate za vreme vožnje, ukoliko na put krenete kolima...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ukoliko krenete kolima, na putovanje možete poneti sve što mislite da će vam biti potrebno, možete se zaustavljati i odmarati kada god i gde god poželite. Ipak, put automobilom sa decom podrazumeva i određena pravila kojih bi trebalo da se pridržavate kako bi putovanje proteklo u najboljem redu, a najvažnija su:

- Na put krenite rano ujutru. Bebe, ali i starija deca, u toku puta, a posebno u ranim jutarnjim satima, spavaju. Na zadnje sedište stavite frotir ili čaršav, tanak jastučić - da deca mogu da odmore u pauzama.

- Za bebu i mlađu decu obezbedite sedište za kola. Deca će tako u toku vožnje biti stabilna i zaštićena od padova.

- Ukoliko je beba uznemirena, poželjno je da mamasedi pored nje.

Povezane vesti

- Ne vozite prebrzo, zaustavljajte se često. Putovanje treba da bude uživanje, a ne mučenje.

- Ponesite pelene za jednokratnu upotrebu (bebi će biti udobnije, a vama će biti lakše da je presvlačite), i to jednu na svaki sat koji ćete biti u putu, plus za hitne slučajeve (proliv i sl.) Obavezno se zaustavljajte kada je presvlačite ili hranite! Nikada, ali zaista nikada to nemojte raditi dok su kola u pokretu.

Povezane vesti

- Ne zaboravite vlažne i papirne maramice i prokuvanu vodu za piće.

- Ponesite i adaptiranu mlečnu formulu koju vaše dete koristi. Najbolje je pripremati mleko za svaki obrok, a takozvani kontejneri će vam biti od velike pomoći, jer u njih možete staviti odgovarajuću količinu mleka u prahu koje ćete dodati u prokuvanu vodu. Ponesite više sterilisanih flašica, za onoliko obroka koliko bi beba trebalo da ima u toku puta.

- Obavezno spakujte nekoliko presvlaka za bebu, jer  može bljucnuti, isprljati se hranom, ili joj jednostavno može "probiti " pelena. Ukoliko put traje duže od šest sati, obavezno napravite kombinaciju tople i laganije odeće, jer kako vas može mučiti vrućina u toku puta, tako vas može iznenaditi i hladni talas.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica