Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na moru sa bebom uzrasta do 6 meseci

Već sa navršena tri-četiri meseca, beba je spremna za svaku vrstu putovanja.

Bebama je mesto sa mamama, ma gde to bilo i, verovali ili ne, one mnogo bolje podnose promenu sredine nego što to roditelji misle. Kada se zadovolje njihove potrebe za hranom,

Beba mlađa od dva meseca Ako ste ipak na moru sa bebom mlađom od dva meseca veoma je rizično da je kupate u moru ili bazenčiću. Blagodeti boravka na moru koristite u šetnji pored obale u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima sa bebom u kolicima, potpuno zaštićenom od sunčevih zraka.

zaštitom i bliskošću - njima je sve potaman. Pa još ako dobiju i neočekivano više vremena za brčkanje i šetnju, maženje sa tatom, mamom... sreći nikad kraja.

Kupanje u moru

Odojče uzrasta od dva do šest meseci možete kupati u moru, pod uslovom da je more izrazito toplo. Zapravo, najbolje je da se malo brčka dok je u maminom naručju, tek da pokvasi noge i ruke, pa kada se privikne - na red dolazi postepeno potapanje celog tela. Glavu treba pokvasiti polivanjem vode iz ruke, nikako potapanjem pod vodu, jer beba može da se uplaši, naguta vode, počne da se davi... U ovom uzrastu se nepreporučuju nikakvi kolutovi ili štitnici za ruke, jer ne osiguravaju zaštitu za bezbedan boravak u vodi.

Povezane vesti

Odrasla osoba koja drži dete - ulazi u more samo dok čvrsto stoji na nogama i, nikako, ni na trenutak ne ispušta dete iz ruku.

I u bazenčiću-opreznoBazenčići sa slanom ili slatkom vodom treba da budu u "debelom" hladu. Mogu da budu od koristi, jer se voda u njima dobro zagreje i na dohvat su ruke za češće rashlađivanje ili brčkanje. Dete ni na sekund ne treba ostavljati bez nadzora odrasle osobe!!

Zaštita od sunca

Bebama uzrasta do šest meseci NIKADA NE stavljajte kreme sa zaštitnim faktorom.

Štitite je na druge načine. Oblačite je u tanku pamučnu majicu i pantalonice. Na glavu joj stavite šeširić sa velikim obodom, na oči naočare koje štite od UV zračenja.  U šetnje idite u vremenu do 11 sati ujutru i posle podne od 16 sati. Na kolica zakačite suncobran, tako da beba sve vreme bude u hladu.

Anđelka Kotević, viša medicinska sestra, šef službe "Halobeba"u Gradskom zavodu za javno zdravlje

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica