Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako biti srećna zaposlena mama?

Evo nekoliko saveta koji će možda biti od pomoći.

Balansirati između svih obaveza stvarno nije jednostavno. Ipak, dobra organizacija pomoćiće vam da budete srećnija i zadovoljnija zaposlena mama.

  Planiranje

Dan ranije napravite spisak namirnica koje su vam potrebne za doručak, ručak, večeru. Možda vam ovo izgleda preterano, ali olakšava život, jer kad stignete s posla kući, imate više vremena za porodicu.
Takođe, možete da pripremite hranu unapred (za vikend, kada ne radite), i da je ostavite u zamrzivač. Tako da, ukoliko se zadržite na poslu ili ne možete da stignete da skuvate obrok, samo podgrejte ručak iz zamrzivača.

  Rotiranje poslova

Osmislite plan rotacije obaveza: neka jednog dana vaš partner sprema večeru, a vi perite sudove, drugog dana obrnuto. Zatim, jednom vi uspavljujte dete, drugi put muž. Ukoliko se budete pridržavali ovog rasporeda, uskoro ćete videti pozitivne efekte.

  NE – visokim standardima

Ne opterećujte se previše lickanjem svakog ćoška u stanu, jer je u ovom periodu važnije da što više vremena provodite sa svojom decom. Naučite da živite sa tim da vam u stanu nikad neće biti onoliko uredno kao pre dolaska deteta. Videćete vremenom da to i nije toliko važno kao sreća vaše porodice.

  Vreme za opuštanje

Ako želite da držite sve konce u rukama, morate da imate vremena i za sebe.  Ostavite sebi bar jedan sat svake, ili svake druge večeri, nakon što stavite dete u krevet, i uživajte u dugoj i toploj kupki, pričajte sa drugim mamama na forumu ili čitajte. Možete da izaberete i bilo koju drugu aktivnost u kojoj uživate.

  Bez osećaja krivice

Ne obraćajte pažnju na priče da su majke koje rade loše, i da je bolje da ostanete kod kuće sa detetom dok ne odraste. Važno je samo da što više svog slobodnog vremena posvetite detetu, a ne kućnim poslovima.

Marija Perić Mitić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica