Tejlor MekGovan je imala 4 meseca kada su njeni roditelji primetili da joj je kosa drugačija. Ubrzo su saznali da njihova ćerka ima retku bolest, a zbog frizure slične onoj čuvenog naučnika, nazvali su je "beba Ajnštajn".

Zbog "sindroma nečešljane kose", retke bolesti od koje boluje samo 100 ljudi na svetu, mala Tejlor Mekgauen je stekla svetsku slavu. Frizura 18-mesečne bebe tada je neodoljivo podsećala na onu naučnika Alberta Ajnštajna, a devojčica je stekla simpatije širom sveta.

Usled genetske mutacije menja se oblik korena dlake, pa kosa postaje "naelektrisana" i neposlušna. Pošto je veoma osetljiva i lako se može oštetiti, roditelji su izbegavali da koriste bilo kakve proizvode za kosu i hemikalije. Roditelji su prvo mislili da je to novorođena kosa koja će vremenom nestati, a onda su saznali za ovaj retki sindrom. Kontaktirali su profesora dermatogenetike na Univerzitetu u Bonu, koji je potvrdio da je u pitanju genetska mutacija, pišu roditelji.hr.

Naime, osobe sa ovim sindromom imaju plavu, žućkastu ili srebrnastu kosu koja je često raščupana, suva i sporo raste. Kod nekih se vremenom poboljša kvalitet kose, a to se dogodilo maloj Tejloru, koja danas, sa šest godina, ima preslatku, urednu frizuru.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Birkin šiške Tiktok/thehairbros