Ovaj višenamjenski sprej kombinuje efikasnost limuna, limete i sirćeta. Može se koristiti za čišćenje gotovo svakog kutka doma, od kupatila do kuhinje.

Nizak pH i kiseline koje se nalaze u limunu, limeti i sirćetu čiste do savršenstva i onemogućavaju pojavu bilo kakvih mikroorganizama. Sjajni su u borbi protiv bacila i plesni i svi oni imaju ekološki prihvatljive sastojke.

Imajte na umu da sirće ne smete mešati sa izbeljivačem, jer ćete stvoriti plinoviti hlor. Limun i limetu nemojte koristiti za čišćenje mramornih površina jer nagrizaju.

Potrebna oprema:

- Rasprščivač

- Cediljka

- Filter za kafu ili gaza

- Čaša

- Čista krpa

Sastojci:

- Jedan limun

- Jedna limeta

- 250 ml destilovanog bijelog sirćeta

- Čaša vode

Instrukcije

Iscedite limun i limetu. Procedite sok kroz filter za kafu ili gazu da biste uklonili pulpu. Ovo je važno kako pulpa kasnije ne bi začepila rasprščivač.

Dodajte sok od limuna i limete i sirće u prazan raspršivač. Dobro protresite da se tečnost sjedini.

Poprskajte površinu koju želite da očistite i da tako stoji kako bi se otopila masnoća i druge prljave naslage. Za nakupljeni kamenca oko česme ili plesan oko kade sačekajte najmanje 10 minuta kako bi sprej adekvatno delovao. Potom ih očistite starom četkicom za zube ili četkom za ribanje.

Dobro isperite vodom, osim ukoliko čistite ogledala ili prozore. U tom slučaju ih osušite čistom krpom kako ne bi ostali tragovi vode.

Yumama/tportal