Uskoro nakon dolaska bebe u dom stižu i gosti - svi žele da vide novorođenče, a jedna buduća mama je odlučila da napravi spisak pravila kojih gosti treba da se pridržavaju. Oko spiska trudnice mnogi su na mrežama ostali podeljeni, a buduća mama je pitala:

"Da li mislite da bi imalo smisla zapisati osnovna pravila za prijatelje i porodicu i postaviti ih na vrata?" Žena je objasnila da ne bi želela da ulazi u konflikt sa porodicom i rođacima svog muža, jer ih mnogo voli i zahvalna im je na pomoći. Ali, po njenom mišljenju, svi će morati da se prilagode novim pravilima, jer je njen svekar, na primer, navikao da radi šta hoće – čak i u gostima.

Ovo su pravila koje je buduća mama istakla:

  • "Molim vas - Recite istinu o svom zdravlju. Ako se ne osećate dobro, ne ulazite, nego se vratite neki drugi dan.
  • Molim vas - Nemojte podizati bebu dok vam mama ili tata ne ponude da je držite. Beba može spavati ili jesti. Sami ćemo vam reći kada bude spreman da bude u zagrljaju stranca.
  • Molim vas - Operite ruke pre nego što držite bebu.
  • Molim vas - Ne zvonite na vrata - možete probuditi dete. Ako ga probudite, vi ćete ga kasnije uspavljivati! Upozorila sam vas...
  • Ne komentarišite maminu figuru i težinu.
  • Molim vas ne shvatajte sve lično. Prvi put smo postali roditelji, malo spavamo i mnogo smo nervozni. Moramo da se naviknemo na našu malu "grudvicu".
  • Drago nam je da vas vidimo!"

Mnogi korisnici su reagovali na objavu buduće majke, a nije se svima dopala ideja.

"Ne morate ovo stavljati na vrata – previše je, a ton je previše zvaničan!", "Sve ovo recite ljudima usmeno. Većina gostija se sprema za posetu novorođenčeta, i ne svraćaju nenajavljeno"; "Ja lično ne bih ovo uradio"; "Da sam došao u posetu i video takav spisak na vratima, smejao bih se i ne bih više dolazio."

Neki su u komenatrima pokušali da pomognu budućoj majci nudeći alternativu ozloglašenoj listi.

"Možda bi trebalo da kupite znak na vratima na kome piše "Ne uznemiravaj, beba spava"? Video sam ovo na Amazonu. Moja prijateljica ga je kupila i kaže da zaista pomaže."

"Sama pravila nisu loša, ali ako mislite da su ljudima zaista potrebni takvi podsetnici, onda ne bih pozvao takve goste!" - podelila je svoje mišljenje druga mama.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Ženi na porođaju oči postale krvave TikTok/reynaybella