Ako razmišljate da li da otputujete na more u septembru, nije kasno da provedete par dana na obali mora sa porodicom i da se opustite i uživate. Koje su prednosti letovanja u septembru? Cene su niže, manje su gužve, mesta na plaži ima dovoljno za sve, niže su temperature, a more je i dalje toplo.

Ukoliko želite da letujete u septembru, postoje divna mesta za odmor sa malom decom u Grčkoj, a ukoliko volite CrnuGoru, ove destinacije su sjajan izbor za porodični odmor na kraju sezone:

petrovac_158034770.jpg
Shutterstock 

1. Petrovac

Malo i mirno mesto koje je idealno za porodično letovanje. Šljunkovita plaža je sjajna za zabavu mališana, a Petrovac je poznat po čistom moru. Uveče možete uživati u šetnji na šetalištu i u restoranima, a svakodnevno u pogledu sa tvrđave na otvoreno more. U Petrovcu se nalazi i šetalište kroz borovu šumu gde se ukršta ruža vetrova, a staza vodi do plaže PerazićaDo. Nedaleko od Petrovca nalazi se i prelepa plaža Lučice.

becici_1552208348.jpg
Shutterstock 

2. Bečići

Široka plaža sa sitnim šljunkom, a u septembru ima dovoljno mesta za sve. Uveče možete prošetati do Rafailovića i uživati u specijalitetima nekoliko lokalnih ribljih restorana. Takođe, Budva je blizu ukoliko želite življu atmosferu.

meljine_1425144506.jpg
Shutterstock, Steve Heap 

3. Meljine

Meljine je malo letovalište u Crnoj Gori, koje se laganom šetnjom, nalazi na 20-tak minuta od HercegNovog. Ovo je mirno mesto, plaža je mala i šljunkovita, ali uređena i nadovezuje se na veliki betonski kej, koji je u sklopu kafića. Pored kafića, postoji i picerija i deo plaže na kome se iznajmljuju ležaljke. Meljine su dobar izbor za letovanje sa decom, jer je deo plaže sa šljunkom ima postepen ulaz u vodu, a na plaži ima dosta zanimacija za decu.

(Yumama)

 BONUS VIDEO:

Crna Gora TikTok/montenegrinbeauty