Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVAKI PROBLEM IMA BAR 2 REŠENJA: Lekcija koju je devojčica (6) naučila oca ostaviće vas bez teksta - Ona je čarobna!

Autor Radmila Ilić

Lekcija koju je jedna devojčica od samo 6 godina naučila svog oca, ostaviće vas bez teksta.

 Tata, ćerka, devojčica Izvor: Shutterstock

Međunarodni dan devojčicaobeležava se svakog 11. oktobra u poslednjih 10 godina. Proglasile su ga Ujedinjene nacije da bi podržale više mogućnosti za devojčice i povećavanje svesti o rodnoj nejednakosti sa kojom se suočavaju devojke širom sveta na osnovu njihovog pola.

Koliko su devojčice čarobne pokazala nam je i jedna priča o ocu i ćerki. Ova šestogodišnjakinja održala je lekciju ne samo svom tati, nego svima koji je pročitaju. Kada vidite koliko je moćna, bistra i posebna, neće vam ostati ništa drugo nego da joj aplaudirate.

Sve se odigralo u trenucima kada je tata poželeo da malo predahne i pročita novine na miru. Međutim, njegova ćerka (6) mu je stalno odvlačila pažnju. Kako bi ukrotio dečiji nemirni duhom pocepao je jedan list novina na kom je bila iscrtana mapa sveta. Taj list je potom iscepkao na sitne komadiće, dao devojčici da ga odnese u sobu i da se ne vraća dok ne složi kompletnu sliku od komadića.

Mislio je da će joj za takav zadatak trebati i nekoliko dana da ga završi i sklopi celokupnu mapu. Međutim, posle samo nekoliko minuta devojčica se vratila sa savršeno spojenom slagalicom.

"Kako si uspela? Ovo je nemoguće", rekao je začuđeno otac.

 Mama, tata, ćerka, devojčica, porodica
Srećna porodica
Izvor: Shutterstock

"Mapa mi je bila teška, pa sam okrenula drugu stranu. Tamo je bio lik jednog čoveka, izgledao je mnogo lakše i interesantnije za rešavanje. Rešila sam da sklopim njegov lik umesto mape", objasnila je ponosna devojčica.

Otac nije mogao da poveruje čega se ona dosetila, a tom prilikom je i njega i ceo svet naučila da uvek postoji druga strana svakog vašeg problema, bez obzira na iskustvo koje imate.

Kad god se nađete pred izazovom koji treba da rešite, nemojte gledati samo u jednom pravcu. Okrenite stvari više puta. Iznenadićete se onim što vidite!

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica