Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO JE RUKOMET DOBAR ZA RAZVOJ DETETA: Trener otkriva - talenat nije jedini važan za uspeh (VIDEO)

Rukometni trener Saša Kandić ima odgovore na najčešća pitanja roditelja o sportu i razvoju deteta!

 YUMAMA-EXP---portal---800x533.jpg Izvor: Yumama

Detinjstvo je savršeno vreme da se počne sa sportom, jer brzo učimo, volimo da se igramo i otkrivamo nove stvari. Sport je odličan za razvoj tela i duha mališana, što potvrđuje i Saša Kandić, trener sa iskustvom dužim od 30 godina i predsednik Zajednice trenera Beograda.

Kandić u svom klubu ima besplatnu školu rukometa za decu od 1. do 4. razreda osnovne škole, i za naš portal je govorio o prednostima sporta, odnosu talenta i upornosti, ali i načinu na koji roditelji mogu da odaberu sport koji odgovara baš njihovom detetu.

"Naša škola je besplatna za niže razrede osnovne škole, jer želimo da motivišemo roditelje da pošalju dete na ovaj lepi sport koji razvija i telo, i duh. Mi se pre svega igramo, dete dobije zadatak - da sabere dva broja, pa onda puca na gol, ili u starijim razredima, dobija pitanje iz istorije, geografije... Nije to samo 'guranje' lopte, već i razvijanje situacionog intelekta", rekao je on.

Kandić navodi da je talenat važan, ali ne i presudan za dete koje želi da se bavi sportom - nešto drugo mnogo je važnije.

"Talenat je bitan kao neka ulazna vrata u sport, ali ne mora dete da bude preterano talentovano. U sportu uspeva onaj ko ima talenat za rad. Najtalentovaniji dečaci koje sam trenirao ostajali su iza onih koji su bili uporniji, vredniji i radniji od njih", kazao je on.

Kako roditelji da odaberu sport za dete?

"Upišite dete na bilo koji sport, svi su sjajni za razvoj. Neka ih proba više, pa tamo gde mu se svidi, neka ostane. Dete bi trebalo odvesti na više sportova dok je još malo, na atletiku ili borilačke veštine, da savlada hodanje, trčanje i padanje. A kada napuni osam, devet godina, bacite mu loptu i vidite šta će samo izabrati", rekao je on.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za informisanje.

(YuMama)

Pročitajte i ovo

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica