Kome se još nije desilo da baš onda kada su deca najgladnija, treba nešto spremiti na brzinu, a da je na kašiku, pa još treba i svo to zdravo povrće da se ubaci. Tad vam se sve smuči i posegnete za nekom jednostavnijom, bržom hranom. Ova čorbica će vas rešiti tih muka, jer za koje god povrće da se odlučite za pola sata ćete imati preukusno jelo, koje lako možete da kombinujeta se sezonskim povrćem, začinima koje najviše volite ili toplim sendvičima, nekom testeninom.
Sastojci:
- 1 glavica luka
- par čenova belog luka po ukusu
- 2-3 šargarepe
- 1 paškatan
- 1 paprika
- 1 veći komad bundeve
- 2-3 kašike ulja
- 1 kocka za supu
- so, biber
- sveži peršun, parmezan
- kisela pavlaka
Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni C, obložite pleh pek papirom, pa svo povrće oprano i očišćeno, poređajte, prelijte sa malo ulja, posolite i pobiberite. Ostavite da se ispeče, dok ne omekša. Za to vreme u 2 litra vode, rastvorite kocku za supu. Svo pečeno povrće premestite u šerpu, dodajte par kašika supe i štapnim mikserom usitnite, začinite biberom i solju i dodajte ostatak supe, do gustine koja vam odgovara. Pre služenja ukrasite svežim peršunom i začinite rendanim parmezanom i kašikom kisele pavlake, po ukusu. Ako mališani vole, možete dodati i neke začine kao što su bosiljak, majčina dušica, origano, čili ili kumin.
BONUS VIDEO