Jela 'na kašiku' su izuzetno važna za organizam, posebno kada je reč o deci. Utiču na digestivni trakt i poboljšavanju varenje, a ono što je odlično za sve majke, neka od takvih jela se vrlo brzo spremaju.
Donosimo vam recept za paradajz čorbu koja ima brojne blagodeti za organizam, a deca je obožavaju.
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 500 ml paradajz sosa
- 500 ml vode
- malo ulja
- kašičica šećera
- so
- biber
- malo brašna za zapršku
- suvi peršun za dekoraciju
Priprema:
Izrendajte luk i šargarepu pa ih malo izdinstajte na laganoj vatri, dodajte paradajz sos i vodu i pustite da sve ključa nekih 20 minuta. Čorbici dodajte šećer. Nakon dvadesetak minuta, napravite hladnu zapršku tako što ćete u šoljicu staviti jednu malu kašičicu brašna, malo soli i bibera i sve razmutiti sa vodom. Zatim u ključalu čorbu dodajte zapršku i pustite da se sve kuva još desetak minuta.
Krem čorbu od paradajza poslužite toplu, a po želji joj možete dodati kašiku kisele pavlake, malo suvog peršuna i kockice prepečenog hleba.
(Yumama)