Ukoliko imate problem da svom detetu date povrće jer uporno odbija, možda imamo rešenje za vas. Ove burgere možete poslužiti kao večeru, kao doručak ali i kao ručak ukoliko vam treba neko brzo rešenje.
Potrebno je:
- 500g nemasnog mlevenog junećeg mesa
- 1 parče hleba, fino usitnjeno (bez korice)
- 2 kašike mleka
- 1 manja glavica crnog luka
- 15g maslaca
- 150g spanaća,odmrznutog i oceđenog
- (može i svežeg, naravno)
- 1 čen sitno seckanog belog luka
- pola kašičice soli
- bibera po ukusu
- lepinje i prilozi po želji
Priprema:
Sitno izmrvite hleb, prebacite u posudu i pospite mlekom. Dobro promešajte kako bi se dobila ujednačena smesa. Crni luk isecite sitno i propržite na maslacu dok ne omekša i ostavite da se malo ohladi.
U veću posudu stavite sve sastojke uključujući hleb posut mlekom i prženi luk, pa rukama dobro promešajte. Ne koristite mikser kako bi se napravila potrebna tekstura.
Od ove količine sastojaka dobićete 8 malnjih ili 4 veće pljeskavice, a ako imate dovoljno vremena najbolje je da ih ostavite u frižideru da odstoje jedan sat, a onda ih pržite i servirate uz omiljene dodatke.
(Yumama)