Za ovaj kolač vam treba samo par jednostavnih sastojaka koje imamo svi u kuhinji i naravno trešnje.
Sastojci:
4 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
200 g pšeničnog griza
2 dcl kisele pavlake
malo soli
300-5oo g trešanja
I malo prah šećera
Priprema
1. korak
Trešnje očistite od peteljki,operite i ocedite (ne morate ih očistiti od koščica, ali je preporučljivo posebno zbog male dece)
2. korak
Rernu odmah uključite i zagrejte na 200 C.
Za to vreme napravite šam od belanaca (stavite ga u fižider kako bi ostao čvrst).
Žumance, šećer i vanil šećer mikserom izmešati da bude penasto. Zatim dodati pavlaku, malo soli i griz, a potom lagano sa špatulom izmešati sa belancem.
Smesa se ulije u mali četvrtasti kalup koji smo namazali maslacem i pobrašnili ili obložili pek papirom.
Smesu poravnati i po površini rasporediti trešnje, staviti u zagrejanu rernu i peći oko 35 minuta (zavisno od jačine rerne, proveriti čačkalicom da li je testo pečeno)
Uživajte u ovom jednostavnom i finom kolaču!
(Yumama)