HLEB BEZ BRAŠNA: Spas za sve koji su alergični na gluten - jednostavno se sprema a ukus je božanstven (RECEPT)

Jednostavan i ukusan recept za hleb koji će obožavati svi, posebno oni alaergični na gluten.

Shutterstock Hleb bez brašna

Alergija na gluten danas je vrlo česta kod dece, ali i kod odraslih. Zbog toga je njima hranjenje nekada noćna mora, posebno jer ni klasičan hleb ne mogu da jedu. Ostavite sve strahove iza sebe, donosimo hleb za koji vam brašno neće biti potrebno, a ukus je fenomenalan.

Potrebno vam je:

- 4 jaja
- 100 ml vode
- 90 grama oraha
- 90 grama semena lana
- 90 grama semenki suncokreta
- 90 grama semena susama
- 90 grama semena bundeve
- malo soli
- pola kašičice sode bikarbone

Shutterstock  Jaja

Priprema: Umutite jaja i dodajte so i sodu bikarbonu kao i vodu, a zatim sameljite sve semenke u fino brašno i zamesite hleb.

Pecite 50 minuta na 180 stepeni.

(Yumama)