Sezona jagoda je u jeku, a ne zna se ko je veći ljubitelj ovog slatkog crvenog voća, da li deca ili njihovi roditelji. Kako biste iskoristili jagode kao predivnu poslasticu koja će oduševiti celu porodicu, predlažemo vam da napravite najjednostavniji kolač, posebno ako imate višak jagoda jer one brzo propadaju.
Evo šta je potrebno za kolač kom niko ne može da odoli:
- 2 veća jajeta
- 1 šolja šećera
- 1 šolja kisele pavlake
- pola šolje ulja koje inače koristite
- 1 kašičica ekstrata od vanile
- 2 šolje brašna
- malo soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- 12 očišćenih jagoda
- šećer u prahu (ako želite da pospete preko)
Priprema:
U većoj posudi miskerom dobro umutite 2 jajeta i šolju šećera. Dodajte šolju pavlake.
U manjoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i malo soli. Dodajte sve to u prethodnu smesu, pa dobro mikserom umutite.
Pola smese naspite u pripremljenu posudu obloženu papirom za pečenje. Pospite pola iseckanih jagoda, prelijte ostatak smese, i onda na vrhu dodajte preostalih šest iseckanih jagoda. Pecite na 200 stepeni nekih 45 minuta.
Kada se ohladi isecite kolač i pospite šećerom u prahu ukoliko volite.
Savet plus: Jagode možete poređati i cele kako bi izgled bio privlačniji.
(Yumama)