Supa sa knedlama je u mnogim porodicama omiljeno jelo, a mi vam predstavljamo brži i lakši način da napravite zdravo jelo za svoje najmilije.
Danas se dosta brzo živi, pa domaćice traže mnoge načine da ubrzaju svoj posao a da pritom obezbede zdravu ishranu za svoju porodicu. Ova supa sa knedlama izmenjena je samo u jednom sastojku, i način pripreme je skraćen na samo pola sata.
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- par čenova belog luka
- 1 paškanat
- malo peršuna
- 1 kocka za supu
- 2l vode
- 1 jaje
- 5-6 kašika griza
- 1/2 kašičice ulja.
Priprema: U većoj šerpi propržite seckani crni luk, beli luk i šargarepu. Zatim dodajte ostalo povrće, začine, vodu i kocku za supu. Kuvajte nekih 20 minuta. Odvojite belance i žumance, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumace, so, ulje i griz. Lepo sjedinite, pa kašičisom sipajte smesu u supu i formiraće se knedle. Kuvajte još 5 minuta.
(Yumama)