Čizkejk svi obožavaju, a kada njegov ukus oplemenite kokosom, ukus će vas oduševiti.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 250 g keksa
- 100 g maslaca
Za krem:
- 250 ml slatke pavlake
- 250 g maskarpone sira
- 100 g bele čokolade
- 30 g mlevenih badema
- 2 kašike kokosovog brašna
- 8 g želatina
- 125 g šećera
- 2 kašike toplog mleka
Za dekoraciju:
- 5-6 rafaelo kuglica
- oko 50 g kokosa
Priprema:
Ako niste kupili samleveni keks, onda ga prvo treba samleti, staviti u posudu i dodati otopljeni maslac. Sve lepo izmešati. Uzeti kalup, staviti providnu foliju na dno kalupa i sa strane, da biste lakše mogli tortu da izvadite. Prstima utapkati smesu keksa i maslaca na dno kalupa. Lepo izravnati i staviti u frižider. Želatin pripremiti po upustvu na kesici i ostaviti da nabubri. U posudu sipati ohlađenu slatku pavlaku i izmutiti u šlag, dodati sir i sve lagano kašikom izmešati. Čokoladu otopiti i nju dodati u smesu šlaga i sira, dodati samlevene bademe, kokosovo brašno, dve kašike, šećera i sve lagani promešati kašikom. Nabubreli želatin prelijte sa toplim mlekom i lagano izmešajte, dodajte u krem i još jednom sve lagano izmešajte. Izvadite podlogu iz frižidera, sipajte krem, poravnajte. Tortu držati u frižideru bar 4 sata pre služenja. Kad je odstajala uhvatite krajeve folije, izvadite iz kalupa, skinite foliju, ukraste kuglicama i pospite sa kokosom.
Za podlogu:
- 250 g keksa
- 100 g maslaca
Za kremu:
- 250 ml slatke pavlake
- 250 g mascarpone sira
- 100 g bele čokolade
- 30 g mljevenih badema
- 2 kašike kokosovog brašna
- 8 g želatina
- 125 g šećera
- 2 kašike toplog mleka
Za dekoraciju:
- 5-6 raffaello kuglica
- oko 50 g kokosa
Priprema
- Ako niste kupili samljeveni keks, onda ga prvo treba samljeti, staviti u zdelu i dodati otopljeni maslac. Sve lepo izmešati. Uzeti kalup, staviti providnu foliju na dno kalupa i sa strane, da bi lakše mogli tortu izvaditi. Prstima utapkati smesu keksa i maslaca na dno kalupa. Lepo izravnati i staviti u frižider. Želatinu pripremiti po upustvu na kesici i ostaviti da nabubri. U zdelu sipati ohlađenu slatku pavlaku i izmutiti u šlag, dodati sir i sve lagano kašikom izmešati. Čokoladu otopiti i nju dodati u smesu šlaga i sira, dodati samljevene bademe, kokosovo brašno, dve kašike, šećer i sve lagani promešati kašikom. Nabubrelu želatinu prelite sa toplim mlekom i lagano izmešajte, dodajte u kremu i još jednom sve lagano izmešajte. Izvadite podlogu iz frižidera, sipajte kremu, poravnajte. Tortu držati u frižideru bar 4 sata pre služenja. Kad je odstajala uhvatite krajeve folije, izvadite iz kalupa, skinite foliju, ukraste sa kuglicama i pospite sa kokosom.