Potrebno je:
•   1 tikvica srednje veličine
•   1/2 l jogurta
•   3 pune supene kašike belog brašna
•   3 pune supene kašike kukuruznog brašna
•   1 kesica praška za pecivo
•   2 jaja
•   2 supene kašike ulja
•   so

Priprema

1. Ogulite i izrežite tikvicu na male kockice. Posolite, prekrijte krpom i ostavite da odstoji.

2. Umutite jaja, jogurt i ulje. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Izmešajte i na kraju dodajte iseckanu tikvicu koju ste pre toga dobro ocedili.

3. U tepsiju sipajte malo ulja i zagrejte je u vrućoj rerni, a zatim u vrelo ulje saspite smesu. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.

4. Pitu, po želji, 10 minuta pred kraj pečenja premažite pavlakom za kuvanje (250 ml).

5. Servirajto toplo uz kiselo mleko ili jogurt.

Prijatno!

PROBAJTE I...