Mamu iznenadilo ponašanje na dečjim rođendanima: Jedna stvar joj zapala za oko, ali ne slažu se svi s njom

Jedna mama iznenađena je ponašanjem slavljenika na dečjim rođendanima - nije joj jasno zašto deca više ne otvaraju poklone pred gostima.

Shutterstock

Kada dobijete dete, dečji rođendani postaju nešto što ne možete da izbegnete. Upravo odlascima na ove proslave jedna mama je primetila da se nešto promenilo kada je reč o ponašanju slavljenika, a u pitanju je otvaranje poklona.

Nikol Roberts je u videu koji je objavila na TikToku, a koji je kasnije obrisan, upitala: "Kada su deca prestala da otvaraju poklone na rođendanskim slavljima". Ona je istakla da na poslednja dva rođendana na kojima je bila "dete nije otvorilo svoj pokon".

"Odemo na rođendan, damo poklon i sva deca su u fazonu ’jao, šta li je dobio?’, budemo na slavlju i odemo kući a niko nije otvorio nijedan poklon", iznenađena je ova mama.

Međutim, mnoge mame požurile su da daju svoj sud o tome, a stvar je u tome da neki roditelji otvaranje poklona pred gostima "smatraju nepristojnim".

Mama Nikol je istakla i da "ja volim otvaranje poklona, deca su uzbuđena, i onaj ko je doneo poklon i onaj ko ga otvara. Ali, izgleda da smo u 2023. godini prestali da otvaramo poklon na rođendanima", poručila je, dodajući da njeno dete otvara poklone pred gostima i da to njegovi drugari vole.

Jedna mama je, međutim, poručila, da "moja deca otvaraju poklone kada su sami jer ima drugara koji ne mogu da donesu poklon i ne želimo da se zbog toga osećaju loše".

Neke mame su tvrdile da deca više vole da se igraju, te da zato ostavljaju otvaranje poklona za kasnije, a jedna od njih je istakla i da "ne želim milion otvorenih igračaka i pola izgubljenih delića pre kraja rođendanske proslave".

Neki su, pak, saglasni sa Robertsovom.

"Ja mislim da je nepristojno ne otvarati poklone pred gostima. Zbog takvog ponašanja mi dođe da i ne odnesem poklon", "Mislim da je zapravo važna socijalna veština koju dete uči prilikom otvaranja poklona i zahvaljivanju svima", pisali su.

Anketa

Šta vi mislite, da li deca treba da otvaraju rođendanske poklone pred gostima?

Glasalo je 12 korisnika

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Mama tražila pare umesto poklona za ćerkin rođendan  TikTok/ rachonlife