Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lepi maniri: Da li detetu treba dozvoliti da otvara poklone za vreme rođendanske proslave?

Još uvek niste sigurni treba li da omogućite svom detetu da otvori rođendanske poklone tokom same proslave? Evo razloga zašto je bolje da to ipak preskočite.

 Izvor: Foto: Profimedia

Pored igranja sa vršnjacima, deca se najčešće vesele rođendanima zbog poklona koji će pristići. Iz tog razloga, teško im je da se strpe i ne mogu da dočekaju da ih otvore i vide šta su im to drugari kupili.

Međutim, treba li im zaista to omogućiti i ukoliko je odgovor odričan, koji se razlozi kriju iza toga?

Takav gest može povrediti drugu decu koja su pozvana na rođendan

Primaran cilj rođendanskih žurki jeste zabava za domaćine i goste, ali dete će vam iz znatiželje zatražiti da odmah otvori poklone. Međutim, to može doprineti tome da se ostala deca osete nelagodno - možda im roditelji nisu skoro kupili nešto, možda pomisle da vam se ne dopada njihov poklon ili da nije dovoljno dobar u odnosu na druge itd. Dakle, izbegavanjem ove aktivnosti tokom proslave ćete sve prisutne poštedeti osećaja neprijatnosti ili ljubomore.

Povezane vesti

Pažnja će sa druženja biti preusmerena na poklone

U glavnom fokusu rođendana trebalo bi da bude kreiranje uzbudljivih momenata i uspomena za dugoročno pamćenje, umesto prioritizovanje materijalnih stvarčica. Nikada ne bi trebalo dovoditi dete do tačke u kojoj poredi poklone koje je dobilo, dok su gosti još uvek u blizini.

Otvaranje poklona prouzrokovaće pritisak kod ostale dece

Iako je važno naučiti dete da ljubazno prihvati svaki poklon, to se ne može dogoditi ukoliko je u istoj prostoriji sa onima od kojih je poklone dobilo. Čak i ukoliko vaše dete izuzetno dobro ume da se snađe, razlika između iskrenog oduševljenja i samo dobrih manira biće itekako uočljiva. Možete li zaista tvrditi da bi vaše dete uspelo da zadrži za sebe da mu se neki od poklona nije dopao?

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica