DECA NE MOGU DA IZDRŽE BOLESNE AMBICIJE RODITELJA: Devojčicu nosili na završni test sa upalom slepog creva

Danas roditelji previše očekuju od svoje dece, upisuju ih na mnogo dodatnih časova, vannastavnih aktivnosti, sport, jezike i očekuju da dobiju najbolje ocene u školi. Nažalost, to nekad decu dovede do bolnice, u teškim stanjima.

Shutterstock

Magdalena Šmit je majka koja je svojom objavom na Fejsbuku skrenula pažnju na ovaj veoma važan problem sa vannastavnim aktivnostima, kako prenosi Ofeminin.

“Moja starija deca su išla na: balet, engleski od malih nogu, bazen, takmičarsko skijanje, umetnost, ritmičku gimnastiku, klavir, aikido. Pa ne na sve baš, i u isto vreme, ali ipak... Pa da kao da su išli u još jednu školu.” “Kako su to preživeli?“, bio je jedan od komentara na Fejsbuku. Magdalena je ispričala i priče o drugoj deci koja nisu u stanju da se nose sa obavezama koje su im nametnuli roditelji ili zahtevni nastavnici."

Roditelji žele da im deca budu najbolja u svemu

“Deca ne mogu da se nose sa pritiskom i uverena su da ako ne mogu da se izbore sa nečim, neće uspeti. U sopstvenim očima i očima njihovih roditelja. To dovodi do mnogo patološkog ponašanja, jer nisu sva deca dovoljno jaka da učestvuju u “ambicioznom ludilu svojih mama i tata”. Nisu svi u stanju da se opuste i kažu sebi i drugima: “Dobro, ne mogu ja ovo. Neću ići na časove baleta jer mi ne trebaju“.

U današnje vreme se čak dešava da se roditelji hvale jedni drugima šta im deca rade, čime se sve bave. Deca su dakle u zamci iz koje nema dobrog izlaza. Kada su fizički i psihički nesposobni da se nose sa viškom obaveza (a verujte, ne radi se o nespremnosti da rade domaći zadatak iz matematike), simuliraju ozbiljne bolesti.”

 Deca se pretvaraju da su bolesna i idu u bolnicu

Magdalena Šmit je ispričala nekoliko zaista zastrašujućih priča iz bolnice. “Tu je, između ostalih, bila i devojčica koja je dodavala krv u sopstvenu stolicu, da bi završila u bolnici gde joj je bilo lakše nego kod kuće." Naravno, tu nije kraj sličnim primerima.

"Druga priča se odnosi na devojčicu iz srednje škole: ponedeljak je. Za tačno nedelju dana počinju ispiti u srednjoj školi. Devojčica počinje da ima bolove u stomaku i povraća. Ne prestaje, pa roditelji (visoko obrazovani) odvedi je kod doktora u sredu. U dokumentaciji piše da je stomak tvrd kao daska što lekari kažu da znači hiruršu intervenciju. Rečeno im je da dođu na pregled u petak. Devojčicu boli stomak, mnogo, ali u petak manje. Da li je slepo crevo perforirano? Ne idu na pregled. Jer je u ponedeljak završni ispit u školi. U ponedeljak roditelji vode devojčicu na ispit. Moraju da je nose, curi joj urin. Posle ispita toliko je loše da idu u bolnicu. Rezultat je bio: najduža operacija slepog creva za koju sam ikada čula, preko 10 sati... Katastrofa u abdomenu. Nije radila test iz matematike. Kako je prošao njen prethodni test - ne znam, ali je veoma zanimljivo. Očigledno je uvek imala petice... Šta joj se desilo?Srećom, preživela je“, piše gospođa Magdalena na Fejsbuku.”

Na kraju unosa, gospođa Magdalena se poziva na svoju decu i iskreno im se izvinjava što ih je naterala na toliko dodatnih aktivnosti. Želi da skrene pažnju na druge roditelje koji se zanose bolesnim ambicijama. Ispod teksta mogu se videti i mnogi komentari roditelja koji imaju slična uverenja. Definitivno se slažemo, ne možemo dozvoliti da deca budu lišena bezbrižnog detinjstva. Bar ne u potpunosti!

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Mama pokazala kako se dete igra u blatu  TikTok/ cleidianeolivei19