UŽIVAJU U DODIRU, MUZICI I DUDI: 8 stvari koje moraš da znaš o deci rođenoj u znaku Bika

Horoskop otkriva osobine beba rođenih u znaku Bika.

Shutterstock

Ukoliko se tvoje dete rodilo između 20. aprila i 21. juna, nosi horoskopski znak bika i vrlo je umiljat, talentovan i emotivan. Međutim, ima i svoje mane, a ovo je 8 stvari koje treba da znaš o deci rođenoj u znaku Bika.

1. Tvrdoglavi su

Slatki su i tihi sve dok ih ne isprovociraš, ali ako ih pokušaš naterati da urade nešto što ne žele, ovi mališani se neće mrdnuti. Tvoje dete jasno zna šta voli i želi, a šta ne. Oni sve rade na svoj način i imaju svoje ideje.

2. Vole rutinu

Nemoj iznenaditi svog malog Bika, mrzi iznenađenja. Još dok su bebe vole i prihvataju rutinu i predvidljivost. Promene unosite malo po malo kako bi im omogućili da se postepeno prilagode i pripreme na novo.

3. Osetljivi su

Bikom vlada pet osećanja, a jedan od načina da to primetiš na svojoj bebi jeste njeno uživanje prilikom dodira. Tvoja bebe Bik voli da bude stisnuta uz tebe i obožava da se mazi. Želi da ga čvrsto držiš u naručju dok doji. Ako se uznemiri, prvo proveri stanje u peleni, jer bebe Bikovi ne vole nikakve neudobnosti.

Shutterstock  Mama i beba

4. Sve stavljaju u usta

Ako će iko biti zavisan o dudi i sisanju palca, onda će to biti beba Bik. Više od druge, deca rođena između 20. aprila i 21. juna imaju tendenciju da stavljaju sve u usta (ovo je još jedan simptom da njima vlada pet osećanja). Iako su dude dobre (i spas svakoj mami) za smirivanje bebe, trebala bi dobro razmisliti želiš li da stvoriš tu naviku koje bi se kasnije teško rešila.

5. Oni su blagi, spori i odmereni

Uprkos njihovoj urođenoj tvrdoglavosti, dete Bik je jako simpatično i cenjeno. Bik je najosjetljiviji od svih 12 znakova. Obično su mirni, veseli, pozitivni i odani. Njihovi postupci su predvidljivi i u igri su uvek fer.

6. Njima treba puno ljubavi i nežnosti

Iako će retko kad skrivati svoje emocije, mali Bikovi žele i traže da im se pokaže i pruži puno ljubavi i pažnje. Budi velikodušna u svojim zagrljajima i često im govori koliko ih volite i koliko su vam bitni.

Shutterstock  Mama i beba

7. Njihov stil igre: Izađite napolje i pustite muziku

Kao zemljani znak, bebe Bikovi vole da se igraju napolju. Vole muziku, zato im za igranje ponudi instrumente ili samo lonce i poklopce po kojima će lupati.

8. Skloni su udaranju

Iako su mali Bikovi uopšteno prilično slatki i pošteni, često znaju da budu "tempirane bombe", a svoju silu će demonstrirati šakama i nogama. Moraćeš da naučiš svog Bika da udaranje nije u redu i da bi svojim postupcima mogao povrediti druge.

(Yumama)