Tražeći savet, ova mama je jednostavno postavila pitanje u postu na društvenoj mreži: "Moj 12-godišnji sin ismeva 11-godišnjeg brata jer nosi pelene preko noći. Šta da radim?" Dok su je neki korisnici pozivali da 'kazni' svog najstarijeg sina zbog njegovog ponašanja, drugi su je podsećali koliko deca mogu biti 'okrutna' dok ulaze u tinejdžerske godine.

Kao odgovor, jedan korisnik je rekao: "Trebalo bi da i svog 12-godišnjaka stavite u pelene. Recite mu da je to nasledna osobina koju možda ima i da bi mogao i on da upiški krevet. Ovo je mera predostrožnosti koju morate preduzeti. Onda će moći da razume bol koji nanosi svom bratu“.

Drugi korisnik je dodao: „Mokrenje u krevet se dešava sa razlogom, često psihološkim. Morate da saznate šta je razlog i da ga rešite.”

Treći korisnik se nadovezao: „Dečaku od 12 godina treba reći da je toalet od sada zabranjen. Stavite ga u pelene na najmanje nedelju ili dve ili dok ne nauči lekciju. I osim ako ne ispravi ponašanje i ne počne da se ponaša kako treba prema bratu, verovatno mu ne bi trebalo dozvoliti da skine pelenu."

Mnogi korisnici su predložili majci da kontaktira nastavnike starijeg dečaka da bi proverila njegovo ponašanje u školi: „Deca mogu da budu zlobna. Ovde je veći problem ako se ponaša na isti način i u školi? Da li on ponižava svog brata i pred drugom decom u školi?

„Sačuvajte šolju mokraće i sipajte je u krevet starijeg sina dok spava, a zatim napravite veliku galamu sledećeg jutra kako bi vas mlađe dete čulo. Zatim naterajte starijeg da nosi pelenu sledeće noći. Na taj način će jedino shvatiti šta se dešava njegovom bratu. Zvuči okrutno i nezrelo, ali ako starije dete ne doživi neprijatnost, on će nastaviti da ismeva mlađeg u svakoj mogućoj prilici. "

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Kada su roditelji najpotrebniji deci TikTok/iamsaramartinez