2009. godine u Americi je rođena Ajra Mari Braun, dete izvanredne lepote. Pre nego što je mala Barbi, kako su je često nazivali, napunila dve godine, njena majka je započela njenu karijeru modela. Mala lepotica postala je prava zvezda na vebu. Korisnici interneta su je nazvali „plavi anđeo“, a brendovi su se beskrajno nizali kako bi Ajra postala lice njihovih reklamnih kampanja.

Najlepša beba sveta je rasla radeći kao model
TikTok Prinscreen realidadesim 

 Ajra je toliko ličila na lutku da je šokirala ljude. Roditelji su očigledno odlučili da se ovo može uspešno monetizovati i bili su u pravu. Od svoje druge godine, devojčica dopunjuje porodični budžet redovnim snimanjem za odeću i druge proizvode. Pozvana je da glumi u filmovima i reklamama.

Najlepša beba sveta je rasla radeći kao model
Insatgram printscreen airamarie09 

 "Barbi" je učestvovala na takmičenjima lepote, na kojima je bezuslovno pobeđivala. Ali ovaj uspeh, iznenađujuće, nije trajao onoliko dugo koliko su svi očekivali. Posebno roditelji male manekenke. Vremenom je Ajrin izgled postao običan. I dalje je, naravno, bila lepa devojka, ali se nije razlikovala od ostalih svojih vršnjaka. Više je niko nije upoređivao sa lutkom, a agencije za modele su prestale da se ređaju kako bi dobili dozvolu da je snimaju.

Najlepša beba sveta je rasla radeći kao model
Insatgram printscreen airamarie09 

 Ajrina majka je počela da preduzima ekstremne mere: šminkala je dete, stavljala joj perike i još mnogo toga. Sve da svet ne zaboravi da joj je ćerka najlepša. Međutim, ovakvi postupci izazivali su sve veću zabrinutost u društvu. Roditelji male manekenke optuženi su da žele da zarade od svog deteta, a zaključeno je da su ćerki ukrali detinjstvo terajući je da radi sa punim radnim vremenom.

Najlepša beba sveta je rasla radeći kao model
Insatgram printscreen airamarie09 

 Ajra sada ima 15 godina. Planira da svoj život poveže sa modnom pistom. Štaviše, devojka više nema onako očigledne crte lica manekenke. Ipak, ne treba isključiti da ćemo „plavokosog anđela” videti na naslovnicama časopisa ili u filmovima, jer ona ima toliko iskustva u ovim oblastima.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Kako devojčica od 5 godina uspavljuje sestricu TikTok/halesmoore