Otkrivamo vam sve što je tipično za decu rođenu u godini Zmaja, koje su njihove karakteristične osobine, prednosti i mane, kako prenosi Parents portal.

Kog datuma počinje Godina Zmaja?

Za početak, moramo da razjasnimo da će po kineskom horoskopu godina početi tek 10. februara. Sva deca rođena pre 10. februara 2024. pripadaju prethodnoj godini Zeca. Simbol sledeće godine je zeleni drveni zmaj, mitska životinja koju Kinezi smatraju znakom moći, plemenitosti, časti, sreće i uspeha. Imaju osobine vođe, jer takva deca uvek nastoje da zaštite druge ljude, posebno ako su nepravedno uvređena ili lišena dužne pažnje.

Opšte karakteristike 

Deca zmajevi u budućnosti mogu povezati svoje živote sa poslovima vezanim za sprovođenje zakona, politiku ili pravo, jer oni brane nečija prava i tražeći pravdu. Osim ako ih, naravno, ne nadvladaju pohlepa i želja za vlašću. Nije važna samo godina, već i mesec rođenja deteta. Ako beba pripada elementu vatre (Lav, Strelac, Ovan), biće najuspešnija i teži ka liderstvu više od drugih. Važno mu je da zauzme prva mesta na svim takmičenjima. Oni koji su rođeni pod horoskopskim znacima (Devica, Bik, Jarac) vole više kreativne profesije. Oni su smireniji i pribraniji, imaju posebnu empatiju. Oni mogu postati likovni kritičari, umetnici, volonteri i dobrotvorni radnici. Vazdušni znaci zodijaka (Vodolija, Vaga i Blizanci) su hirovitiji i prevrtljiviji. Najduže provode vreme tražeći sebe, isprobavajući različite oblasti. Ali ako pronađu nešto što im se sviđa, u tome postižu veliki uspeh. Vodeni znaci (Škorpija, Rak i Ribe) su najstabilniji u smislu emocija. Obično prate i ne daju prazna obećanja. Najčešće u ranom detinjstvu pronalaze svoj životni posao.

Zdravlje deteta

Deca rođena 2024. godine uglavnom će imati prilično dobro zdravlje, ali su zbog svoje neumorne energije i povećane aktivnosti sklona raznim povredama. Takođe je vredno obratiti pažnju na to koje emocije ovi optimisti zadržavaju za sebe i nikada ih ne pokazuju. Ako potisnete negativnost u sebi, to može da dovede do psihosomatike, kada osoba u nekom trenutku doživi napade panike, emocionalne slomove i tako dalje. Pokušajte da naučite svoje dete kako da pravilno doživi negativna osećanja, a ne da ih držite u sebi. Obavezno pronađite odgovarajući sport za vaše dete zmaja. Preporučljivo je da se časovi odvijaju pod nadzorom iskusnog trenera, kako bi ih zaštitio od rizičnih radnji i nerazumnih podviga.

Karakter dece rođene u godini Zmaja

Kao dete, najverovatnije će zahtevati povećanu pažnju roditelja i neće želeti da bude ostavljen sam. Ako mu nešto ne odgovara, odmah će to razjasniti glasnim plačem. Ovo dete se definitivno ne može nazvati tihim i mirnim. Moguće je da će kolosalna energija koju poseduju deca zmajeva dovesti do toga da počnu da puze, ustaju i savladavaju druge fizičke veštine ranije od svojih vršnjaka. Zato je važno da unapred vodite računa o bezbednosti svog stana i da zatvorite prozore, uklonite sve lekove, hemikalije i opasne predmete.

Izazovi

Deci rođenoj u godini Zmaja nije tako lako prići. Ne primećuju stroge zabrane. Ako žele nešto da urade, uporno će slediti cilj, uprkos protestima roditelja. Zato je vredno nežno i tiho usmeriti njihovu energiju i radoznalost u pravom smeru. U igricama sa drugom decom dete rođeno u znaku Zmaja vešto vodi i manipuliše njima, nudeći svoje igre i uloge u njima. Ali vredi uzeti u obzir da je takvo dete veoma ljuto i mora se naučiti da upravlja ovim izlivima besa. Prilikom odabira škole važno je pronaći obrazovnu ustanovu koja će podstaći radoznalost vašeg deteta. Prednost nekog rođenog u godini Zmaja je u tome što je i sam spreman da uči i upija nova znanja, ako ga ne obeshrabre prinuda i dosadan sistem obrazovanja.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Kupanje bebe TikTok/thedixonfamily111