Mnogi roditelji zemalja gde se održavaju daju čvrste argumente u korist uključivanja svojih beba na takmičenja. Za ove porodice svet takmičenja stvara priliku, zabavu i povezanost zbog čega se sav trud i pripremni rad potpuno isplati, kako tvrde na Lovetoknow portalu.

Izbori za bebe su zabavno iskustvo povezivanja

Izbori su prepuni porodica koje takođe uživaju u nastupima, glamuru i usavršavanju talenata. Takmičenja za bebe mogu sebi priuštiti priliku da postanu deo zajednice istomišljenika.

Iako je ovo teško kvantifikovati, mnogi roditelji dece koja su učestvovala na takmičenjima kažu da je ovo iskustvo pomoglo njihovoj deci da postanu snalažljiviji u različitim društvenim situacijama.

Izlaganje koje može dovesti do manekenske ili glumačke karijere

Ne završavaju svi takmičari sa karijerom u šou biznisu, ali poznato je da tragači za talentima traže bebe koje bi se pojavljivale u reklamama u časopisima i TV reklamama na ovim događajima.

Novac za obrazovanje vašeg deteta

Pobednici takmičenja često dobijaju novčane nagrade i fakultetske stipendije. Ovo je vrlo često veliki motiv roditeljima, porodici da se potrude da iskoriste sve mogućnosti na raspolaganju, kako bi obezbedili detetu svetliju budućnost.

Loše strane

Izbori za bebe podstiču nezdravo fokusiranje na fizički izgled

Izbori za stariju decu i tinejdžere imaju takmičenja talenata, ali očigledno je da to nije moguće za bebu. Takmičenja za bebe se ocjenjuju isključivo na osnovu izgleda. Ovo je veoma naznačeno i veruje se da utiče na to kakve vrednosti dete usvaja učestvujući dok odrasta u sredini koja se bavi isključivo poželjnim fizičkim izgledom jako male dece.

Youtube Printscreen Williamson County Television.jpg
Youtube Printscreen Williamson County Television 

Izbori oduzimaju vreme

Učešće na takmičenjima je velika obaveza, posebno ako se putuje na nacionalna takmičenja ili planira da dete se takmiči kada bude starije. Razne pripreme, probe, putovanje, beskrajna čekanja i boravak u zatvorenim prostorima koji nisu prirodna ni zdrava okruženja za mališane, uzima svoj danak u normalnom funkcionisanju porodice. Braća, sestra koja nisu uključena u izbore, mogu da se osete izopšteno, manje vredno. Pri tom, deca koja učestvuju imaju daleko manje vremena da se igraju s vršnjacima, idu u vrtiće, jako često menjaju okruženje. Sve ovo može dodavati stres, anksioznost, iscrpljenost od najmanjih nogu.

Oni neguju mentalitet pobeda ili ništa

Pritisak da se kući ponese prva nagrada može opterećivati decu u svetu takmičenja, a štetni efekti poput anksioznosti, depresije i drugih mentalnih poremećaja nisu neuobičajeni kod onih koji učestvuju na dečijim takmičenjima.

Youtube Printscreen Williamson County Television.jpg
Youtube Printscreen Williamson County Television 

Izbori za bebe su skupi

Postoje načini da smanjite troškove takmičenja, kao što je kupovina korišćene haljine i samo ulazak na mala, lokalna takmičenja. Međutim, između plaćenih učešća, fotografija, mogućih putnih troškova i frizure, šminke i oblačenja, takmičenja lako mogu postati veoma skup hobi koji skreće sredstva iz drugih aktivnosti.

Ulaznica: $50 do $500
Većina zahteva prethodnu registraciju i plaćanje učešća, koja može da se kreće od 50 dolara naviše do nekoliko stotina dolara.

Youtube Printscreen Alliah Harmon.jpg
Youtube Printscreen Alliah Harmon 

Odeća za takmičenje: 50 dolara do stotine dolara

Pošto bebe rastu tako brzo, haljine za bebe se obično nose samo jednom ili dva puta. Svaki kostim će koštati od oko 50 dolara do nekoliko stotina dolara, a bebi će možda trebati više od jedne za takmičenje.

Fotografije portfolja: 0 dolara do stotine dolara

Za mnoga takmičenja za bebe će biti potreban portfolio slika. Ako se ozbiljno bave takmičenjima, verovatno će biti neophodne profesionalne fotografije. Pored standardnih troškova, roditelji na izborima često bacaju novac na druge artikle i usluge, uključujući samopotamnjivanje, šminku, frizure, putovanja i još mnogo toga. Ovo važi čak i za svet takmičenja za bebe, koji mogu biti prilično konkurentna i stoga prilično skupa.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Kolač sneško belić od kokosa TikTok/rainbownourishments