Jesen je inspiracija za sve nas da nešto promenimo u svom životu, a naš prostor je tu na prvom mestu. Trendovi ove jeseni govore da će utopljavanje biti najlepše pomoću “krznenog” kućnog tekstila, da će boje biti monohromatske I pastelne. Evo nekoliko predloga da mališanima ulepšate brzo i jeftino sobu, uz detalje koji su nezaobilazni. Predloženi proizvodi su dostupni u našim radnjama za uređenje i veoma su pristupačni. Neka vas inspirišu za nove ambijente.

Šta je jesen bez ćebeta! Veoma jednostavni modeli koji podsećaju na lagano pletivo dostupni su u našim radnjama po cenama od oko 1500 RSD.

pokrivač.jpg
Shutterstock 

Ako ste I vi kao dete maštali o čupavom tepihu, sada je vreme da ispunite želju sebi I mališanima: tepih, tačnije prostirka od veštačkog krzna u obliku mede dostupna je po ceni od 1200 RSD u našim radnjama.

shutterstock_2193612171.jpg
Shutterstock 

Gde je ćebe, gde je čupavi tepih, tu je i jastučić: rundave jastučnice u pastlenim i belim nijanasam dostupne su po cenama od 450 RSD pa naviše.

jastuci za decu.jpg
Shutterstock 

Ako vaš mališan želi šator za igru, sada je vreme da se “sakrije” od zime i bar u mašti otputuje u prirodu: ovakvi šatori mogu da se kupe po ceni od oko 4000 RSD u radnjama za uređenje.

shutterstock_662484769.jpg
Shutterstock 

Vreća za sedenje, popularni lejzi beg, biće praktična kako za vas tako i za mališane, jer svi volimo da vreme provodimo na podu: jednostavni modeli mogu se nabaviti po ceni od 4500 RSD.

lazy bag.jpg
Shutterstock 


BONUS VIDEO

Stan art direktorke Cosmopolitana Instagram/abby.silverman


Izvor: Yumama

KONFERENCIJA MAGAZINA „LEPA I SREĆNA”Negovana žena je zdrava ženaGodišnja konferencija magazina „Lepa&Srećna”, koja je ovoga putabila posvećena lepoti žene spolja i iznutra, okupila je vrhunskestručnjake iz oblasti estetske medicine, kozmetologije, dermatologije inutricionizma.
Zahvaljujući generalnom sponzoru „Dunav osiguranju“, skup podsloganom „Negovana žena – zdrava žena“ održan je 17. oktobra uhotelu „Mona Plaza” u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ministarstvazdravlja i uz podršku sponzora „Grand kafa” i „MediGroup”.Konferenciju je otvorila prof. dr Vesna Turkulov, državni sekretarMinistarstva zdravlja, koja je istakla da ministarka prof. dr DanicaGrujičić, kao žena, najbolje može da razume žene i njihove probleme.„Žene su stub i oslonac društva, a samo zdrava žena je lepa i srećnažena, jer ako nema zdravlja, ni drugi faktori ne mogu biti ispoljeni upunoj meri. Ministarstvo zdravlja neumorno radi na tome da sezdravlje žena unapredi, pre svega, kroz preventivu, a zatim i krozlečenje. Treba da se trudimo koliko je to u našoj moći da izbegavamoštetne navike, da se hranimo umereno i zdravo, da imamo dovoljnosna i fizičke aktivnosti”, rekla je prof. dr Turkulov i apelovala na ženeda redovno idu na ginekološke preglede.Okupljenima se obratila i doc. Dr Marija Zdravković, direktorka KBC„Bežanijska kosa”, koja je istakla da s magazinom „Lepa i Srećna”već godinama ima divnu saradnju.„Kao lekar i docent na Medicinskom fakultetu, ali i kao žena, o ovomčasopisu imam sjajno mišljenje, jer pored toliko edukativnih tema,doprinosi i promociji zdravog života, kako psihičkog tako i fizičkog.Zdrava žena je i lepa žena, ali ako nije zdrava, ne može se osećati leponi izgledati lepo. Zdravlje umnogome zavisi od nas samih i put dodobrog zdravlja počinje upravo od nas. ”, zaključila je dr Zdravković.Prisutne je pozdravila i dr. sci. med Danijela Pecarski, specijalistafarmaceutske tehnologije i kozmetologije, koja je apelovala na žene da
se obraćaju stručnjacima za savete o nezi i lepoti, kao i da je ključ uedukaciji.„Preventiva je suština dobre nege, ali veoma je važno kome se ženeobraćaju za savet, jer to treba da budu školovani kadrovi iz oblastiestetike. Imali smo prilike da vidimo kakva katastrofa nastaje kada senestručni ljudi bave nečijim izgledom i zato se dobro raspitajte prenego što odlučite da nešto promenite ili uradite na sebi. Znanje iedukacija su ključ svega, pa i dobre nege”, naglasila je dr Pecarski.Glavna i odgovorna urednica magazina „Lepa&Srećna” ŽaklinaMilenković pozdravila je okupljene rekavši da je „lepota u okuposmatrača, a da ćemo je mi posmatrati iz ugla vrhunskih stručnjakakoji će predstaviti svetske trendove iz oblasti estetske medicine,kozmetike i nutricionizma. Čuvena Koko Šanel rekla je da brinući se olepoti, treba početi od srca i duše. Zato ćemo se pozabavati i temomunutrašnje lepote, o čemu će govotii naši vodeći psiholozi ipsihijatri”.Nega je važnaSkin care & Make up, priprema za šminku, rutina šminkanja kao ilepota koja dolazi iznutra, bile su teme prvog panela konferencije.Dermatolozi, specijalisti medicinske estetike i profesionalni šminkerigovorili su o pripremi i postupku šminkanja, o zdravlju i mlade i zrelekože, kao i o ritualima nege važnim za svaku devojku i ženu.Maja Grubetić, profesionalna šminkerka, Biljana Jovanović,specijalista medicinske estetike i strukovni kozmetičar estetičar,kozmetički edukator Nina Kozić i dermatolog Jelena StojkovićFilipović bili su učesnici prvog panela.
Lepota dolazi iznutraKoliko su zdrava i uravnotežena ishrana i suplementacija značajne zaopšte zdravlje, na koji način fizička aktivnost i nega duha i tela utičuna izgled kože i koliko je zdravlja žena važno – teme su kojima su sebaviti stručnjaci iz različitih oblasti na drugom panelu.Maja Babić, stručnjak za ishranu sa Harvarda, Dajana Švraka,magistar farmacije, master ishrane i suplementacije, Milka Raičević,
nutricionista, Dejan Halaj, fitnes instruktor, Zorka Ristić, fitnessintruktorka bili su učesnici drugog panela i Nataša Novčić, direktorkaFilijale “Dunav osiguranje” u Novom Sadu.
Preventiva je polazište„Veliko nam je zadovoljstvo što je 'Dunav osiguranje' podrškakonferenciji koja se bavi zdravljem žena, kojima i sami posvećujemoveliku pažnju. Zdravlje i preventiva su svakako teme o kojima trebastalno govoriti, a ovo je odlična prilika da utičemo i na podizanjesvesti o korisnosti zdravstvenog osiguranja koje na duže stazedoprinosi boljem zdravlju, a samim tim i lepšem životu, ne samo ženaveć cele populacije. Značaj ovog vida osiguranja potvrđuje i činjenicada ova vrsta osiguranja beleži i najdinamičniji rast u našoj zemlji.Osiguranik može biti svaki građanin sa stalnim boravištem, a podistim uslovima ove usluge mogu koristiti i članovi njegove porodice.„Svi mi odlazimo kod lekara onda kada imamo neki problem, vrloretko pre toga, tako da je osiguranje jedno od najboljih rešenja zapreventivno delovanje. Naša polisa dobrovoljnog zdravstvenogosiguranja, pored brojnih usluga bolničkog i vanbolničkog lečenja,uključuje i preventivnu zaštitu odnosno sistematski pregled“, rekla jedirektorka Novčić.Saznanje da imamo polisu osiguranja, bez obzira na to da li smoje sami zaključili ili je za nas to učinio poslodavac, daje mogućnost dazakažemo i obavimo sistematski pregled.„Tako ćete makar jednom godišnje izvršiti detaljnu kontrolu svogzdravlja. Taj sistematski pregled u nekom standardnom oblikuuključuje i laboratorijske analize i pregled interniste, i ultrazvuk dojke,ginekološki pregled i Papanikolau test, oftalmološki pregled,spirometriju i drugo“, rekla je Nataša Novčić. „U okviru ovogosiguranja moguće je uključiti i zdravstvenu zaštitu trudnica kojanjima omogućava znatno viši stepen i kvalitet praćenja zdravstvenogstanja do dolaska bebe na svet, pa na taj način doprinosimo ne samoličnoj lepoti već i lepoti života i rađanja uopšte“.Svi pregledi o kojima je bilo reči mogu se obaviti u okviru mrežezdravstvenih ustanova sa kojima „Dunav osiguranje“ ima ugovor, u
državnom ali i u privatnom sektoru, što pruža dodatni komfor iolakšava odluku o poseti lekaru.Nije jednostavno suočiti se sa teškim dijagnozama, a uzzdravstveni problem idu i drugi problemi kao što je pitanje finansijskesigurnosti.„Naša polisa osiguranja za slučaj obolevanja od raka omogućavada računate na jednokratnu naplatu iznosa koji se kreće u zavisnosti odugovorene sume od 500.000 do pet miliona dinara, što može biti i tekako značajno i za osiguranika i za članove njegove porodice. Ovapolisa podrazumeva i mogućnost dobijanja drugog, dodatnoglekarskog mišljenja lekara iz vodećih svetskih medicinskih centara“,rekla je Nataša Novčić, direktorka filijale „Dunav osiguranja” uNovom Sadu.
Estetske korekcije: kada i zašto?U okviru trećeg panela, tražili smo odgovore na dva pitanja o estetskojkorekciji – kada i zašto, zajedno s našim sagovornicima, vrhunskimstručnjacima u svojim oblastima: Nadom Maksimović, specijalistomplastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije iz zdravstvenog centra„Medigroup”, Verom Zec, stručnjakom i naučnikom iz oblastikozmetologije, dr Suzanom Adžić, psihijatrom i doktorom estetskemedicine Konstantinosom Bourelakisom.Dr Nada Maksimović je svoje izlaganje započela odgovorom napitanje: Zašto se estetska hirurgija danas smatra tabu temom akočovekova potreba za ulepšavanjem postoji otkad i on sam?„Jedan od razloga može biti društvena percepcija i pritisak koji seneprimetno nameće ljudima da izgledaju lepo i prate trendove. S testrane imamo dokaz imućnosti, na primer, imate skup „rolex” i želiteda to bude pečat vaših primanja, materijalnog statusa. Isto tako,estetske korekcije se mogu smatrati obeležjem materijalnog dobra imogućnosti da se te skupe intervencije priušte. U takvim slučajevimanema tabua. U ostalim slučajevima, gde mnogi pacijenti skrivaju da suimali estetske korekcije, možemo reći da se radi o tabu temi, jer udobrom delu društva, ako nešto na sebi korigujete, znači da nistezadovoljni sobom te ste izloženi osudi okruženja”, istakla je drMaksimović.
Zahvaljujući Grad kafi koja je obezbedila kafe pauzu, posetioci suimali prilike da se lično upoznaju sa učesnicima panela i postave imjoš neka aktuelna i zanimljiva pitanja.