Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OTAC PREDRAG POPOVIĆ - DETE MOŽETE DA UPROPASTITE NA 2 NAČINA: Ovo roditelji često rade iz najbolje namere, a pogubno je

Otac Predrag Popović o vaspitavanju dece - na 2 načina možete da upropastite dete! Mudra poruka svim roditeljima...

 Otac Predrag Popović kako roditelj upropasti dete. Izvor: Youtube/Printscreen/ Dok anđeli spavaju

Vaspitavanje dece je ozbiljna misija sa kojom se roditelji suočavaju, ona treba da bude puna ljubavi, razumevanja, strpljenja, posvećenosti i žrtve. Ponekad roditelji, iz najbolje namere i želje, naprave greške i propuste, ali je važno tu grešku na vreme uočiti i ispraviti sve što je moguće.

Otac Predrag Popović, sveštenik i tata troje dece, često u emisijama i na svom Youtube kanalu govori o roditeljstvu, vaspitavanju dece, o tome kako izgleda život u hrišćanskoj pravoslavnoj porodici, kao i u koje zamke roditelji ne treba da upadnu.

U emisiji "Dok anđeli spavaju" govorio je o tome na koje načine roditelji mogu da upropaste svoju decu:

"Možete da upropastite dete na dva načina najgore moguće. Dete možete da motivišete kroz kazne ili nagrade. Ako ga budete više nagrađivali, navići će se više na nagrade. Ako ga budete više kažnjavali, navići će se. U svakom slučaju obraćajte pažnju na njega, najgore je kada ne obraćate pažnju na njega, kada ga ignorišite - to je za dete najpogubnije. Takva deca retko se oporavljaju."

Otac Predrag Popović je istakao i koji je drugi način, poguban po razvoj deteta, a roditelji to često čine iz najbolje namere:

"Ali najviše se upropaštavaju deca tako što se deci daje sve. Ako želite da upropastite svoju decu, to je isto Vladeta Jerotić rekao, onda dajte detetu sve, svaku želju ispunite detetu."

Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica