Prema astrolozima svaki horoskopski znak poseduje određene karakteristike, snage i slabosti, nosi jedinstvenu prirodu u sebi, a neki smatraju da se specifičnosti znaka primećuju još u ranom detinjstvu. Evo koje se karakteristike pripisuju mališanima rođenim u horoskopskom znaku Raka!

Vaše dete Rak je veoma osetljiva beba kojoj je potrebno puno maženja, ljubavi, pažnje, a ona će vam, iako stidljivo, sve te emocije rado uzvratiti. Morate biti sigurni da se u dubini duše ove bebe kriju veoma jake emocije.

Dete Rak zna kako da oseti osećanja ljudi oko sebe i reaguje na njih. U nežnom dobu, pa čak i kada malo odraste, potrebno mu je mnogo nežnih zagrljaja i vremena da komunicira sa roditeljma. Zahtevaju stalno prisustvo i dodir je poseban vid komunikacije.

Dete Rak će verovatno biti veoma blisko sa svojom majkom (ili sa osobom koja se o njemu brinula od rođenja) i verovatno će biti rezervisano i opretno u susretu sa drugim ljudima. Pouzdanost je izuzetno važna za dete rođeno u znaku Raka, ono vam veruje da brinete o njemu i da ste mu posvećeni.

Međutim, takođe možete videti i osetiti da se i vaša beba Rak brine o vama! On munjevitom brzinom intuitivno razume vaša osećanja i osećanja drugih ljudi, ali u tome postoji jedan nedostatak - on ih personalizuje.

Ako ste, na primer, ljuti, ali to ne pokažete svojoj bebi u stvarnosti, vaše dete će to osetiti i može početi da misli da ste ljuti na njega. Budite otvoreni kada razgovarate o osećanjima sa detetom Rakom. Pokušajte da ga ubedite da on nema nikakve veze sa vašim lošim raspoloženjem, da nije on kriv.

Vašoj bebi Raku je potrebno samopouzdanje, pravo razumevanje šta se zaista dešava. Vaše dete će biti vešto u kopiranju vaših ličnih osobina i ponašanja. Tokom odrastanja usvajaju vaš stav prema svetu, ali kako rastu polako kristalizuju i lični.

Njemu su potrebni topli pozitivni kontakti sa drugim odraslima kako se ne bi ugledao samo na vas. Takav odnos će ga učiniti sigurnijim. Porodica, dom, kao i tradicija su izuzetno značajni za Raka. Dete beba voli razne porodične praznike, goste i zauvek će pamtiti kako je proslava protekla.

Vašem detetu je potreban siguran, lični prostor u vašem domu koji pripada samo njemu. Želi da ima svoj kutak, a sklono je čuvanju i skupljanju stvari. Čuvanje stvari je deo Rakove sklonosti ka pouzdanosti i stabilnosti. Takođe će biti izuzetno oprezan u pogledu novca - Rak je najekonomičniji od svih 12 znakova Zodijaka.

Vašem detetu je potrebno odobrenje, poverenje i pouzdanost njegovog neposrednog okruženja. I kao nagradu, dobićete dete punu ljubavi i najnežnije, a tu ljubav neće štedeti ni kada odraste.

Izvor: Yumama

Izvor: Yumama