Odvikavanje dece da li od pelana ili od cucle može da bude jako stresno i za njih i za roditelje. Iako je najvažnije da odaberete pravi trenutak kada je dete spremno, nekada je dovoljno samo da smislite zabavnu i originalnu ideju da bi bez suze i stresa uspeli u toj misiji.

Upravo je jedna mama na TikToku objavila video sa sjajnim trikom kako je uspela da odvikne ćerkicu od cucle. Kada je odlučila da je vreme da ode u zaborav, nije htela da kupuje igračke iako to neki preporučuju. Umesto toga je pronašla prikladno mesto u bašti pa je predložila devojčici da zakopa svoju omiljenu cuclu u zemlju i da se oprosti od nje. Zatim su to mesto zalile vodom. Sledećeg jutra  dočekalo je iznenađenje. Na mestu gde su zakopale cuclu, "izrasli" su slatkiši. Devojčica je bila toliko srećna kada je videla krofne, da je pogledala u nebo i rekla: "Hvala ti Bože!".

Misija je bila toliko uspešna, da je mama ideju podelila i sa ostalim roditeljima koji su u istoj situaciji. Devojčica se rešila cucle bez suza i drame. Video ima 8.5 miliona pregleda, a ljudi su oduševljeni ne samo reakcijom deteta, već i time koliko je ideja jednostavna i delotvorna.

Pogledajte preslatku reakcije devojčice:

odvikavanje od cucle TikTok/erindomin

(Yumama)