Bake i deke su velika pomoć u čuvanju dece, i svaki roditelj je bezbrižan kada im mališani odrastaju u takvom okruženju. Ali svi znamo koliko deca kada duže borave sa njima postanu više zahtevna i razmaženija.

Jedna mlada mama pokušala je da objasni zašto je povlačenje granice u tom odnosu zdravo i nužno.

"U slučaju da vam niko nije rekao, imati granice nije isto što i držati svoju decu podalje od roditelja", rekla je mama Lisa na TikToku.

Ograničenje za bake i deke TikTok/itsme_lisap

"Još uvek imam granice sa roditeljima u pogledu svoje dece. Oni znaju kada će i koliko često videti unuke. Svi priznajemo i poštujemo međusobne granice. To stvara odnos pun uzajamnog poštovanja", pojasnila je i dodala da svaki odnos treba da ima granice i da ukoliko se one ne poštuju treba uvesti zabranu viđenja.

Prema komentarima, mnoge majke se slažu s njom.

"Moji roditelji mogu videti moju decu. Moja svekrva ne može jer ne sledi jednostavne granice", kaže jedna mama u komentaru.

"Morala sam prekinuti druženja sa svojim roditeljima. Ako se ja moram zaštiti od njih, moraju i moja deca", dodaje druga.

"Ne razumem zašto ljudi misle da granice znače da nekoga ne volite. To je rad na stvaranju zdrave veze", poručila je treća mama.

Šta vi mislite da li deci treba ograničiti viđenje sa bakom i dekom?

(Yumama)