Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEDNO NIKADA NE TREBA DA KAŽETE DETETU AKO IMA NAPAD BESA: Istu grešku svi pravimo, a trebalo bi da reagujemo drugačije

Pogledajte u čemu svi grešimo kada dete dobije napad besa.

 sta ne treba da kazete kada dete ima tantrum_1111743725 Izvor: Shutterstock

Zbog toga što ne umeju na pravi način da iskažu svaku svoju emociju, deca nekada imaju napade besa. To je normalno i ne treba da krivite sebe. Ipak, glavno pitanje koje roditelji postavljaju jeste koji je najbolji način da reagujemo u takvoj situaciji.

možda vas zanima

U moru saveta kako da se ophodite prema detetu koje je ljuto i isfrustrirano, većina roditelja, nekako instinktivno, odabere najjednostavniji - da kaže "smiri se". Naučnici smatraju da ovako detetu poručujemo da ne treba da oseća to što oseća i da bi trebalo odmah da prestane. Znamo da to niste želeli da mu poručite, ali ono može steći takav utisak.

Plakanje, vikanje, pa i bacanje na pod, nisu nimalo prijatni roditelju, posebno ako se sve to dešava u javnosti. Sasvim je u redu što ne znate na koji način bi trebalo da reagujete, ali potrudite se da ne odaberete vikanje i "smiri se" kao prvu opciju, jer to zaista može ostaviti traga.

Do izliva besa dolazi jer dete ne ume da se nosi sa svojim osećanjima. Ono je još uvek mal, nema dovoljno veliki vokabular, tako da je ovo sasvim razumljivo. Nemojte ga osuđivati, nemojte napadati, pokušajte detetu da priđete polako i objasnite mu da ga razumete. Ovde pogledajte kako možete da reagujete na detetov napad besa.

izvor: yumama

pročitajte i

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica