Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIŠTA SLAĐE OD PRISTOJNOG DETETA: Zašto je važno da dete naučite lepim manirima?

Lepi maniri će iz nekoliko različitih uglova pomoći detetu u životu. Pogledajte zašto je važno da ih naučite pristojnosti.

 zasto je vazno da dete naucite lepim manirima_482515816 Izvor: Shutterstock

Setite se samo koliko vam prija kada ste u društvu neke osobe koja ima lepe manire.

S druge strane, verovatno želite da budete što dalje od osobe koja se ponaša bahato, nepristojno i vređa sve oko sebe. Učtivost je nešto što se uči od malih nogu. Jako je teško odraslu osobu naučiti lepim manirima i ponašanju ako to nije pre svega posmatrala ceo život, a zatim i učila kako da primenjuje.

Možda vas zanima

Mnogo je razloga zbog koji je važno da deca imaju lepe manire. Mnogi od tih razloga su korisni po njih same, ali i vama mogu učiniti život lepšim. Redovi koji slede su tu da vam otkriju zašto su maniri važni kada su deca u pitanju, kako biste još predanije mogli da radite na promovisanju lepog ponašanja kod svoje dece.

Lepi maniri neguju brižnu prirodu dece

Prvi i osnovni razlog zbog kog je važno da deca usvoje lepe manire je svakako taj što oni neguju brižnu prirodu dece. Ako želite da vaše dete bude osećajno i da zna kako da brine o drugima, važno je da ga naučite lepim manirima. Kada vaše dete postane svesno da i drugi ljudi imaju osećanja, želje, ciljeve i da se ne vrti sve oko njih, lakše će se snalaziti u svakodnevnim situacijama. Takođe, vi ćete primati komplimente koji vam poručuju da su vam deca lepo vaspitana.

Maniri decu uče zahvalnosti

Jako je teško malo dete naučiti da bude zahvalno za ono što ima i ono što dobija. Deca nekako smatraju da sve što im se pruža zaslužuju i podrazumevaju da će uvek sve imati. Potrebno je mnogo truda i rada da dete nekom uputi reči zahvalnosti i da to zaista misli. Iskazivanje zahvalnosti je lekcija koju kada savladaju, ostaje uz njih tokom čitavog života.

Lepi maniri sprečavaju dete da bude razmaženo

Ako svoje dete naučite lepim manirima, isključujete mogućnost da bude razmaženo. Maniri nas uče da mislimo na druge, da ne uzimamo ništa i nikog zdravo za gotovo i da uz sposobnost izražavanja zahvalnosti vrednujemo ljude oko sebe. Razmažena deca su ona koja nemaju tu sposobnost i koja misle da su centar sveta. Lepo ponašanje je ono koje se bori protiv toga.

Deca sa lepim manirima lakše stiču prijatelje

Učenje deteta lepom ponašanju je stepenik koji mu pomaže da lakše stiče prijatelje. Čak i deca vole drugu decu koja znaju lepo da se ponašaju. Nisu maniri ti koji će detetu da obezbede prijatelje u životu već činjenica da je dete ljubazno, dobronamerno i da ima razumevanja za drugu decu.

yumama/zenskimagazin

Pročitajte i...

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica