Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priča mame čiju su ćerku dečaci pipkali u vrtiću: 'Dragi roditelji, vaspitajte svoje sinove!'

Vršnjačko maltretiranje, nažalost, postaje svakodnevnica. Pročitajte kako je i zbog čega ova mama dozvolila svojoj ćerki da se na ovaj način suprotstavi dečacima koji je maltretiraju.

  Izvor: Foto: Shutterstock

"Mama, danas su me u vrtiću maltretirali", rekla mi je ćerkica kratko kada sam je dovela kući.

"Maltretirali?" pitala sam i digla obrve. Mislim da danas previše olako baratamo terminima poput nasilje i maltretiranje, pa sam rešila da bolje preispitam situaciju. Uz to, moja ćerka je prilično sklona melodramatici.

"Da, neki dečaci su me danas maltretirali", rekla mi je. Rekla sam joj da se prosto više ne igra sa njima i otišla da spremam večeru.

Povezane vesti

Međutim, za večerom je opet potegla tu temu.

"Ispričaj mi sve tačno onako kako se dogodilo", rekla sam joj, sada već pomalo uplašena. Ispričala mi je kako su je neka dva dečaka udarala po zadnjici, a kada im je rekla da prestanu, nazvali su je "debela" i ismevali je.

Da, dobro ste pročitali. Dva dečaka su mi pipkala ćerku, a kada im je rekla da prestanu, izvređali su je. Dobro razmislite o tome. Bes je kuljao u meni, ali sam ga potisnula i pitala je šta je uradila potom. Odgovorila je da je sve rekla vaspitačici koja im je naredila da prestanu, ali je nisu poslušali.

Što je moja ćerka više detalja iznosila, to sam ja bila više van sebe. Rekla sam joj da mi pokaže šta su joj dečaci radili. I po onome što mi je ona pokazala na mojoj zadnjici, hvatali su je za nju, što ona nije shvatila, naravno, jer ima samo šest godina!

Tada je već bilo vreme i za razgovor o prikladnim i neprikladnim dodirima. Na sve to, ona je samo zaključila: "Nema veze, sutra neću ići u dvorište".

Povukla sam je ka sebi i uhvatila za bradu kako bi me pogledala u oči.

"NE. Nećeš dozvoliti da ti dva dečaka pokvare nijedan minut. Nećeš im dozvoliti da se zbog njih kriješ. Oni su ti koji krše pravila. Ako to i sutra urade, reci im da se sklone od tebe. Ako to ne urade, reci vaspitačici. Ako te i dalje maltretiraju, odmah se okreni ka njima, zgazi im svom snagom stopala, a onda ih šutni u međunožje. I slobodno reci vaspitačici da me nakon toga pozove", rekla sam joj.

Povezane vesti

Naša deca uče od nas. I vaši sinovi uče od vas i nas. I moraju da znaju da, kada im žensko kaže ne, to nije znak da treba da je vređaju zbog svojih povređenih osećanja. Vaš posao kao oca i majke je da od svojih sinova i ćerki stvorite dobre ljude. Da moja ćerka uradi nešto slično, ne bi se lepo provela i ona to dobro zna, jer sam je naučila da mora da pokaže poštovanje prema svima, bez obzira na godine, pol, nacionalnost i ostale gluposti. Mora da poštuje sve. I moj sin, kao i moja ćerka, to zna, isto kao što bih volela da ja znam ukoliko bi se slučajno desilo da on uradi nešto slično.

Roditelji, naučite svoje sinove i ćerke da nemaju pravo da ikoga pipnu bez dozvole. Naučite ih da zadnjica moje ćerke nije mesto za njihove ruke, a ako je i dodirnu, da će za to biti bolno kažnjeni.

Izvor: scarymommy.com

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica