Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jutarnji rituali: Olakšajte deci odlazak u školu

Ustajanje rano za školu ne mora da bude naporno. Ukoliko deca na vreme steknu prave navike jutro će biti njihov omiljeni deo dana...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Početak škole može biti težak za navikavanje, kada su mala deca u pitanju. Baš iz tog razloga trebalo bi da ih naučite da stvore ritual kojeg će se pridržavati radnim danima. 

Ranije buđenje

Uvek bi trebalo da ih probudite malo ranije. Iako verujete da će stići da se obuku i spreme za 10 minuta, dobro je imati par slobodnih trenutaka tokom jutra i ne biti uvek u žurbi. Takođe, bilo bi bolje da se vi budite pre vaše dece, kako biste na miru popili kafu i pripremili listu obaveza za dan koji sledi. 

Vodite računa i o tome kada vaša deca idu na spavanje. Potreban im je kvalitetan san i odmor, kako bi funkcionisali tokom dana. 

Povezane vesti

Što više obaveza obavite uveče

Spremanje ranca i odabir odeće za školu najbolje je obaviti uveče. Kada je deci ujutru jedina obaveza ustajanje iz kreveta, doručak i oblačenje, jutro postaje lakše za preživljavanje.

Ne preuzimajte njihove obaveze na sebe

Naučite decu da nećete uvek obavaljati sve umesto njih. Neka im navika postane da sami pripreme doručak ili spakuju knjige. 

Povezane vesti

Doručak je obavezan

Dečica ne bi trebalo da odlaze u školu gladna. Ukoliko se probude na vreme, uvek će imati vremena da pojedu nešto zdravo ili baš po njihovom ukusu.

Napravite listu obaveza

Nekada je lakše imati sve napismeno. Kada deca imaju svoju listu obaveza koje treba obaviti po ustajanju iz kreveta, uvek će znati kako da se kvalitetno pripreme za školu.

Povezane vesti

Budite njihova motivacija i podsticaj

Kada uspeju da se spreme za školu na vreme dozvolite im da odgledaju crtani film ili odigraju omiljenu igricu na kompjuteru. Na ovaj način motivisaćete ih da uvek budu tačni, kako bi korisno iskoristili svoje minute pred odlazak na "dosadne" časove.

Ne odustajte

Ne očajavajte ukoliko jutarnja rutina ne uspeva na početku. Ukoliko na njoj insistirate, vaš mališan će je uskoro sigurno prihvatiti.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica